La natta komme

En rekke flotte vokalister og mødre vil garantert sørge for at natta blir mer fristende i tida som kommer – for både store og små.

Publisert

Diverse artister
Go´ natt, vol. 2
Jazzland Recordings/Universal

I 2009 tok Sten Nilsen og Jens Christian Bugge Wesseltoft, herrene bak Jazzland Recordings, initiativet til «Go´ natt» - ei samling med kjente og kjære sanger egna for at overgangen til søvn skulle bli så god som mulig. Med seg fikk de glitrende vokalister og småbarnsforeldre som Solveig Slettahjell, Live Maria Roggen, Kari, Lars og Ola Bremnes, Beate S. Lech, Torun Eriksen og Silje Nergaard.

Nå er oppfølgeren klar og med Mari Boine, Simone Larsen, Øyonn Groven, Aggie Peterson, Anneli Drecker, Kirsten Bråten Berg, Anne Marie Almedal pluss «veteranene» Torun Eriksen og Beate S. Lech på plass, så mer enn antyder det at kvaliteten på god natta-sangene fortsatt holder et skyhøyt nivå.

De ni vokalistene tar med seg sine personligheter og sine forskjellige musikalske fundament inn i denne vakre og inderlige verdenen der de ved hjelp av Wesseltofts arrangement og pianospill – stort sett på de fleste låtene – skaper nydelige rammer rundt kjære nattasanger som “Vi har ei tulle” og “Fola fola blakken”, til nydelige norske versjoner av “Over regnbogen” og “Ønskestjernen” – “When You Wish Upon a Star”. Boine synger sjølsagt samiske barnesanger, men Groven og Bråten Berg tar med seg tradisjonsmusikken inn i nye settinger.

Anneli Drecker får iransk hjelp på et av sine bidrag, mens Torun Eriksen og Beate S. Lech er de som er nærmest jazztolkninger på sine låter.

Uansett hvor sangerne og sangene kommer fra, så er dette nydelig, unikt og sterkt. Sjølsagt har Bugge nok en gang laget flotte, nedstemte rammer og da er det bare nok en gang å ønske natta velkommen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!