Kongen på haugen

Tubaisten Lars Andreas Haug tar steget og melder seg også som komponist og bandleder i toppklasse.

Publisert

Lars Andreas Haug Quintet
Fabatune
Curling Legs/Musikkoperatørene

Lars Andreas Haug markerte seg først i større sammenheng sammen med vokalisten Live Maria Roggen i en meget eksklusiv duo – [tu’ba] – for ti år siden. Så gikk han forsiktig opp i bandstørrelse sammen med Helge Lien og Torben Snekkestad i den originale trioen Tri O’ Trang. For tre år siden debuterte han under eget navn med nok et originalt ensemble med fire franske horn, saksofon, bass og trommer – ”Vinterfjøs” var intet mindre enn en svært hyggelig og personlig overraskelse.

Sammen med Mats Eilertsen på bass og Per Oddvar Johansen på trommer – som også var med på ”Vinterfjøs” – har Haug skapt et nytt band med Øyvind Brække på trombone og Embrik Snerte på fagott og kontrafagott. Med sjefens tuba i begivenhetenes sentrum skjønner de opplyste at dette har blitt et band og et sound som ikke likner på noe annet.

Når så Haug har skrevet et helt nytt repertoar for det nye bandet, så har ”Fabatune” blitt en ytterligere bekreftelse på at i Lars Andreas Haug har vi ei ny, potensiell ledestjerne.

Det er masse humor i det originale, melodiske materialet til Haug. Humoren blir understreka i de små skriftlige betraktningene til Haug på omslaget. Noen ganger går tankene mot det virile uttrykket til Brazz Brothers mens andre ganger ber musikken og stemningene om ettertanke – og bør få det.

Blåserekka i front sørger for en dybde i uttrykket som er intet mindre enn sjelden og Eilertsen og Johansen er blant kongerikets aller mest kreative og lojale sjeler også denne gangen.

Lars Andreas Haug er en fabelaktig tubaist og en meget spennende komponist og bandleder. ”Fabatune” gir oss all den bekreftelse vi trenger på alt dette.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.