Foto: Turn Left/Musikkoperatørene

Hyggelig gjenhør

Det har vært stille rundt Håvard Lund på jazzscenen siden årtusenskiftet. Nå gir han heldigvis lyd fra seg igjen.

Publisert

Håvard Lund
My Sister Said
Turn Left/Musikkoperatørene

I band som Farmers Market, Transjoik og Trygve Seim Orchestra var Håvard Lund en sentral skikkelse med sine klarinetter. Det var på tidlig 90-tall, men siden 1998 har han i stor grad jobbet som komponist og arrangør for mange teateroppsetninger og for diverse klassiske ensembler. I dag er han også landsdelsmusiker i Troms.

Lund har heldigvis ikke glemt hvor han kom fra og selv om denne innspillingen er gjort i 2003, så låter det duggfriskt og originalt også vel 6 år seinere.

Når Lund har samlet sammen medstudenter fra jazzlinja i Trondheim som nå tilhører den ypperste eliten, trommeslager Håkon Mjåset Johansen og bassist Steinar Raknes, samt læreren Vigleik Storaas på piano og lagt turen til Rainbow Studio og lydguru Jan Erik Kongshaug, så er forutsetningene de aller beste for at dette, både musikalsk og lydmessig, skulle bli et flott møte.

Klarinett er et svært lite benyttet instrument i moderne jazz og Lund forteller oss umiddelbart at det både er synd og skam. Den helt spesielle klangen i det som mange mener er forløperen til saksofonen gjør «My Sister Said» til et kammermusikalsk visittkort av meget godt merke.

Lund har skrevet alle de 10 låtene og det er ei blanding av svært melodiøse saker til mer luftig materiale og alle de fire involverte beveger seg ubesværa i alle landskapene. Vi har med fire svært gode lyttere å gjøre og alle får plass til å strekke ut – her snakker vi ikke på noen som helst måte om Håvard Lund pluss komp.

Håvard Lund gjør helt sikkert en viktig jobb som landsdelsmusiker. Til tross for det vil vi gjerne høre han i utfoldelse som jazzmusiker også – «My Sister Said» er et solid bevis på at han er ei viktig stemme.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.