Hvilket møte!

Motorpsycho er i manges ører kongerikets heftigste rockeband. Ståle Storløkken er en av de aller mest spennende musikantene i Haralds rike.

Publisert

Motorpsycho and Ståle Storløkken
The Death Defying Unicorn
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Festivalsjef Jan Ole Otnæs og Moldejazz skal ha all mulig slags ære for å ha vært fødselshjelper til dette voldsomme prosjektet. Motorpsycho, Trondheim Jazz Orchestra og Trondheimsolistene satte hverandre stevne under Moldejazz sommeren 2010 og her får alle de tilstedeværende og alle andre muligheten til å oppleve en litt revidert versjon av dette heftige møtet.

Alle som har fulgt Motorpsychos historie, veit at de har vært totalt kompromissløse i sin musikkanskuelse. Utfordringa de ga seg sjøl og andre denne gangen er nok uansett noe av det voldsomste de noensinne har gitt seg i kast med.

Trioen Motorpsycho består nå av trommeslageren Kenneth Kapstad – hvilken sjangerløs kapasitet han er i besittelse av! – og “veteranene” Hans Magnus Ryan på gitarer og vokal og Bent Sæther på bass og vokal. Tangentmaestro Ståle Storløkken har i alle år vært en svoren tilhenger av geniet Joe Zawinul og hans unike univers og “oppfinnelser”. Med dette storverket viser Storløkken oss at han er en verdig arvtaker etter salige Zawinul både som komponist, arrangør, lydskaper og instrumentalist. Grensesprengende – intet mindre!

Ryan, Storløkken og Sæther har skrevet musikken, mens Sæther har skrevet tekstene. Grunnarrangementene har Motorpsycho og Storløkken stått for, mens Storløkken har hatt ansvaret for arrene til Trondheim Jazz Orchestra og Trondheimsolistene.

Musikken er original, heftig, spennende, tung, meditativ, utadvendt, innadvendt, den gir rom for solister som fiolinisten Ola Kvernberg, saksofonisten Kjetil Traavik Møster og alt-mulig-mannen Kåre Chr. Vestrheim – den tar oss med til helt unike landskap. Storløkken har makta å integrere Motorpsycho og de to andre “bandene” på et utrolig vis – her møter rockemusikanter jazzmusikanter og klassiske utøvere på likefot og du verden for et møte det har blitt!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.