Hvilken revansje!

Uansett hva Bushman’s Revenge måtte føle behov for å revansjere, så gjør de det noe voldsomt her. Dette er hipt – urhipt faktisk.

Publisert

Bushman’s Revenge
A Little Bit of Big Bonanza
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Trioen Bushman’s Revenge, bestående av Even Helte Hermansen på gitar, Rune Nergaard på bass og Gard Nilssen på trommer, perkusjon og vibrafon, viste seg fram for et større publikum for første gang i 2007 med sin debut-skive “Cowboy Music”. Oppfølgeren “You Lost Me at Hello” kom to år seinere og bekrefta at dette var en power trio av uhyre sjeldent kaliber. I 2010 kom “Jitterbug” og her er de tilbake og forteller oss at de er et band i verdensklasse.

Helte Hermansen, som har skrevet all musikken her bortsett fra Sonny Sharrocks “As We Used to Sing”, og Nilssen kommer begge opprinnelig fra Skien, mens Nergaard har sine røtter i Fenes i Nordland. Alle tilhører rundt 30-generasjonen som heldigvis har få om noen musikalske sperrer – her stilles det til start med vidåpne sanser. Som det meir enn har blitt antyda tidligere også, så henter denne trioen like mye fra rockens verden som fra jazzens, men tydeligere enn noen gang så framstår Bushman’s Revenge med noe helt eget.

Vi har med tre instrumentalister å gjøre som både individuelt og ikke minst kollektivt holder skyhøyt nivå og som vil den samme veien og som aldri går i veien for hverandre. Likevel er det ikke til å unngå å legge spesielt merke til Even Helte Hermansen – du verden for en gitarist! Jimi Hendrix sitter garantert oppe på sin imaginære sky og storkoser seg over det han hører og samtidig er også Helte Hermansen den improvisatoren allerede som Hendrix kanskje var på vei til å bli. I tillegg til å lage strålende låter – både nedpå og med et trøkk i ultraklassen – og spille som fan, så er han også ansvarlig for låttitler av sjeldent kaliber: “No More Dead Bodies for Daddy Tonight”, “Jeg baker kokosboller”, “John Lennon Was the Greatest Man Who Ever Lived” og “Hent tollekniven Ivar, det har stranda en hval”!!!!!

Vi eksporterer heldigvis, og fullt fortjent, ganske mye norsk jazz allerede. Bushman’s Revenge bør bli den neste store satsingen utenlands – dette bandet har nemlig alt i seg til å bli store både i jazz- og rockekretser. Urhipt!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!