Hvilke samtaler!

Multiinstrumentalistene Per Jørgensen og Terje Isungset tilhører sjiktet med de aller mest spennende musikantene kongeriket har å by på.

Publisert

Per Jørgensen & Terje Isungset
Agbalagba Daada
NORCD/Musikkoperatørene

Så vidt jeg vet er dette første gang det finnes dokumentasjon på samarbeid mellom trompeteren, stemmekunstneren og så uendelig mye mer, Per Jørgensen, og trommeslager, perkusjonist, munnharpist – og jeg vet ikke hva – Terje Isungset.

Når de først har slått sine putler sammen så gir de oss like godt en dobbelt cd, og du verden så eleverte og personlige samtaler vi får være med på.

Agbalagba Daada betyr gammel, vis mann på det afrikanske youruba-språket. Det er akkurat slik møtet med de to oppleves også: Det er to uroriginale, erfarne og interessante stemmer som møtes og som tør og kan gi hverandre – og seg sjøl – rom og luft til å uttrykke ideer og stemninger.

Musikken er med ett lite unntak – der Per Jørgensen synger en tekst og spiller piano sjøl – fullstendig improvisert. Med hvert sitt arsenal av instrumenter skaper de to nye utskytingsramper og tar musikken i uendelig mange retninger – retninger sjelden eller aldri musikk har tatt før.

Det er masse dynamikk og ingen kompromiss i disse samtalene. Som i all god kommunikasjon så lyttes det intenst og gis ærlige svar og Per Jørgensen og Terje Isungset forteller oss nok en gang at de er musikanter i den ypperste internasjonale klasse. Vi snakker om to svært så vise middelaldrende menn.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!