Foto: (Odd Gjelsnes)

Hu hei hvor det går!

Når to av våre beste menn inviterer med seg en av verdens beste trommeslagere, så blir det liv i leiren.

Publisert

Acuña – Hoff – Mathisen
Barxeta
Losen Records/MusikkLosen

De som enten har opplevd trioen med Alex Acuña på trommer og perkusjon, Jan Gunnar Hoff på allehånde tangentinstrumenter og Per Mathisen på både akustisk og elektrisk bass live eller på bandets debut-cd, “Jungle City”, i 2009, vet sånn cirka hva de har i vente.

Nå har bandet eksistert i rundt seks år og at vi snakker om musikalsk og personlig kjemi, er ikke vanskelig å fatte. Omgivelsene og omstendighetene rundt denne innspillinga har også helt sikkert hatt en hel del med sluttresultat å gjøre. Det henger nemlig slik sammen at mannen bak Losen Records, Odd Gjelsnes, har bygget seg hus og studio på landsbygda i Spania. Dit inviterte han trioen for å spille inn den aller første cden der og det er ikke mye tvil om at trivselsfaktoren var høy denne augustuka “festen” pågikk.

Alle tre har bidratt på låtsida og det ligger mye personlighet i hver enkelt låt – det er ikke vanskelig å skjønne hvem som har skrevet hva. I bånn for denne musikalske gryta ligger en oppskrift som består av jazz, jazzrock, funk og fusion som det er vanskelig å sitte stille til når den blir servert.

Vi har med tre herrer å gjøre som er store melodikere og store empatikere – det skinner tydelig gjennom hele veien og høres også et par ganger på utbrudd fra Acuña etter at låter er i boks – slik de har ønska og håpt at de skulle bli. Her svinger og groover det noe vederstyggelig i alle slags tempi og gode stemninger blir trylla frem – slik de blir i godt lag.

Hvis “Barxeta” er en indikasjon på hav som kommer fra dette studioet i Spania, så er det bare å glede seg kraftig. Bedre debut er det vanskelig å forestille seg!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!