Hoffleverandøren

Bodø-pianisten, komponisten og bandlederen Jan Gunnar Hoff har etter hvert blitt en av de viktigste leverandørene av glitrende og melodisk jazz både her hjemme – og langt utenfor våre egne grenser.

Publisert

Jan Gunnar Hoff
Magma
Grappa/Musikkoperatørene

Det er dessverre en slags naturlov når man velger en by som Bodø som bosted: da er det vanskelig å få den samme oppmerksomheten som om man har adresse i nærheten av Sinsenkrysset. Jan Gunnar Hoff har likevel vært flink – ikke minst som musikant – og har fått relativt stor mediedekning og et bra publikum for sin vakre og ofte tiltrekkende musikk.

Med ”Magma” får vi møte Hoff for femte gang under eget navn. Materialet er henta fra to bestillingsverk – ”Magma” til Nordland Musikkfestuke i 2006 og ”Free Flow Songs” til Vossajazz året før – og sjøl om de er ganske så forskjellige i uttrykket, så fornekter aldri den strålende melodikeren Hoff seg.

På ”Magma” har Hoff med seg sine faste medsammensvorne, Bjørn Kjellemyr på basser og Audun Kleive på trommer, samt Mathias Eick på trompet og supergitarist Mike Stern med fortid fra egne band og Miles Davis, Jaco Pastorius og Steps Ahead. Det betyr vakre ballader og mer rocka saker i skjønn forening og at Stern stortrives med sine nye norske venner er det ikke mye tvil om.

På låtene fra ”Free Flow Songs” er den portugisiske stjernevokalisten Maria João som sammen med Kjellemyr, Kleive og Eick samt perkusjonisten Helge Norbakken og gitaristen Eivind Aarset som sørger for ganske så annerledes, men like vakker og uttrykksfull og personlig musikk.

I mine ører har Jan Gunnar Hoff lite å bevise. Jeg vet han er en tangentmann av klasse og jeg vet han er en låtsnekrer av minst like høy byrd. Likevel gjør det absolutt ingenting å få nok en bekreftelse.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!