Hilde som sier sex

En komiker skal også bli tatt på alvor, spesielt når hun inviterer til sengs.

Publisert

Hilde Louise Asbjørnsen
Sound Your Horn
Sweet Morning Records

Hilde Louise Asbjørnsen er kanskje for de aller fleste kjent som den ene halvparten av Asbjørnsen & Joh. For meg var hun i hvert fall et nytt bekjentskap som jazzsanger (selv om dette er hennes fjerde album). Slikt sett gikk jeg inn i dette med både fordommer og liten historie når det gjaldt det musikalske.

Flink
Den korte oppsummeringen av platen «Sound your horn» kan gjøres slik: Hilde er flinkere musikalsk enn hun er morsom. Det skal da, som grunnlag for den oppsummeringen, tas med at undertegnende mener at Hilde er en av Norges morsomste komikere. Det er bare et lite faktum i tillegg: Hun er muligens en av de vokalistene, uansett tilhørighet til land, jeg har hørt på mange år som har klart å formidle følelser, stemninger og en lekenhet innenfor jazzen man for sjeldent hører.

Lekent
Det er også ikke rent lite imponerende at Hilde har skrevet alle disse sangene selv. Egentlig høres det hele ut som en fransk cafe på 30-tallet (ikke at jeg var tilstede den gang, men følelsen er der) og Hilde høres ut som hun er hovednummeret. Det glitrer på sanger som Look at the Stars, Let’s Stay In og All you are to me. Den sistnevnte er kanskje noe av de mest lekne jazzaktige som er kommet på markedet de siste årene – uansett hvem man snakker om, nasjonalt og internasjonalt.

Følelse
Det aller mest slitte uttrykket i anmeldelser av norsk musikk er: Bra til å være norsk. Hildes album er bra til å være utgitt, og – sånn ærlig talt er jo hennes musikk relativt mye mer fransk enn norsk.

PS! Tittelen på anmeldelsen baserer seg rett og slett på den følelsen man sitter igjen med etter at albumet har fått gått igjennom høyttalerne en stund. Du har lyst til å bli med henne hjem. Om enn for ikke noe annet enn at hun skal synge litt til.

LES FLERE ANMELDELSER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!