Foto: Christian Misje/Gorgoroth

Helvete satan

Gorgoroth har stokket om på bandet og er mer vitale enn de har vært på lenge. Satan i helvete.

Publisert

Gorgoroth
Quantos Possunt Ad Satanitetem Trahunt
Regain Records

Hvis du har blitt støtt av «banningen» i tittel og ingress på denne anmeldelsen er det på sin plass med en liten forklaring. Gorgoroth er et svartmetallband av mørkeste sort, som ikke går av veien for å slå av en trall om nettopp satan, som er i helvete. I hvert fall rent mytologisk, eller basert på tro om man er av troen.

Slikt sett er det mer på sin plass, enn ren banning. Likevel, før vi sporer mer av i denne anmeldelsen skal vi komme til poenget: Nemlig selve utgivelsen.

Gorgoroth fra den mørke byen Bergen er med dette ute med sitt åttende album, med en relativt ny besetning. Gaahl og King ov Hell er ute av bandet, mens Pest er tilbake. De to forannevnte laget mesteparten av musikken på de siste albumene, mens det denne gangen er Infernus som igjen lager musikken.

Vi har tatt med en blodfan av bandet som oppsummerer det enkelt:

«Det er jeg sjeleglad for, da de siste albumene ikke har falt i særlig smak. Musikken er kaldere og grimmere enn på lenge, og gjenforeningen av deres andre vokalist Pest gjør skiva til en av deres beste så langt. Det er ingenting å utsette på vokalen til Gaahl, men Pest er bare enda sintere og ondere.»

En av fordelene til Pest er også den relativt rene vokalen han får ut av munnen. Der mange band innenfor sjangeren har en vokalist som stort sett kjører i ett spor klarer Pest å formidle budskapet med god stemmebruk (fans av Whitney Houston eller Mariah Carey vil neppe klare å skjønne dette, men vi kan nok la det gå.)

Når det gjelder låtene er de varierte og gode, eller som vår blodfan sier:

«Det finnes ingen svake låter på albumet, men det finnes heller ingen virkelige enorme låter. For en som ser på de tre første albumene som de aller beste er dette albumet en velkommen retning, selv om de ikke helt klarer å leve opp til fordums storhet.»

Beste låt? Satan-Prometheus.

PS! Hvis du ikke helt kjenner historien til Gorgoroth, som vi bevisst har utelatt her kan du ta en titt på denne artikkelen . Filmen blir garantert interessant.