Foto: Musikkoperatørene

Heftig strengelek

En gitarist av meget solid kaliber.

Publisert

Carsten Boe Trio
Roundup
Hot Club Records/Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene

For to år siden debuterte Carsten Boe Trio med «Below Zero». Den gangen meldte han at Jon Larsen og Hot Club de Norvège hadde fått en strålende avlegger. De som har hatt ørene på riktig plass har også fått med seg at Boe har imponert i band som Oslo String Swing Artillerie og 5:56 og bidratt mer enn fordelaktig sammen med Ola Kvernberg, Thomas Dybdahl, Farmers Market, Paal Flaata, Madrugada, Sivert Høyem og Sondre Bratland.

Det sier en hel del om hvilken anerkjennelse Boe nyter i musikk-Norge og med «Roundup» bør stadig flere få ørene opp også for Boe og trioen hans.

Nok en gang er det Axel Viale på rytmegitar og vokal og Hot Club-bassist Svein Aarbostad – som også «synger» på en «skjult» avslutningslåt – som er støttekontakter for Boe som også spiller lapsteel-gitar og piano. Bruken av lapsteel er med på å understreke at det langt i fra er bare stringswing som står på menyen her: Amerikansk folk/country, western swing og tango finner vi også ingredienser av og det betyr at Carsten Boe Trio har makta å skape sitt eget unike musikalske landskap.

Som pynt på kaka har Aarbostad skrevet en særdeles morsom tekst som han framfører sjøl, både på norsk og «russisk» om den svært så vakre festivalbyen på Nordvestlandet, Molde, og som bør være en solid søknad om å få være med som en del av åpningsseremonien under årets festival.

Det er tydelig at disse tre herrene har spilt mye sammen. Bandet låter usedvanlig homogent og at musikken blir behandla con amore kan det ikke være mye tvil om. Her blir vi servert inderlig musikk i alle slags stemningsleier og «Roundup» er en tidløs og original stemningsrapport med solide røtter fra mange musikalske utgangspunkt.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!