Heftig og groovy

Julie Dahle Aagård er avgjort en av de tøffeste vokalistene her til lands – uansett sjanger.

Publisert

Julie Dahle Aagård
Stompin’ Feet
Sweet Morning Records/Musikkoperatørene

30 år unge Julie Dahle Aagård, opprinnelig fra Flatanger i Nord-Trøndelag, har noen skjulte røtter i Harlem eller der omkring. Sjelden eller aldri har nemlig en debut som «Stompin’ Feet» avdekka en norsk vokalist og musikant med så solide og ekte forbindelseslinjer til amerikansk musikk i grenselandene gospel, soul, rhythm and blues og jazz.

Dahle Aagård har sin formelle utdannelse fra jazzlinja i Trondheim og, som de fleste som har kommet derfra, så har hun funnet fram til noe som er så voldsomt hennes eget. Det er så åpenbart når man hører henne både live og gjennom høytalerne hjemme.

Noen er av typen som eier scena så snart man inntar den og Julie Dahle Aagård er en del av den sjeldne kategorien. Hun utstråler en glede over å kunne formidle noe som er viktig for henne og når hun så er i besittelse av både en stemmekvalitet og en ekthet som få har, så må nesten dette gå veldig bra.

Kvaliteten på bandet hun har med seg står heller ikke noe tilbake. Her finner vi Vidar Busk på gitar, Jens Fossum på bass, Gisle Johansen på tenorsaksofon, Ivar Thormodsæter på trommer og ikke minst Anders Aarum på allehånde tangentinstrumenter samt en rekke andre høyprofilerte gjester. Aarum jobber tett med Dahle Aagård på de aller fleste vis – han har vår fulle forståelse – og de har skrevet mye av musikken sammen. Tekstene har Flatangers «svarteste» datter i stor grad stått for sjøl og de handler ofte om mange fasetter av kjærligheten – uten at det blir banalt.

Julie Dahle Aagård har begått et varmt, personlig og stilfullt debutalbum og forteller oss med overbevisning at hun kommer til å være en toppvokalist både her hjemme og forhåpentligvis også langt utenfor våre grenser i mange tiår framover.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.