Godt eple

Eple Trio består av noen landets aller mest lovende jazzmusikanter.

Publisert

Eple Trio
In the Clearing/In the Cavern
NORCD/ Musikkoperatørene

Ungdom og modenhet er det ikke nødvendigvis samsvar mellom, men visittkortet bassist Sigurd Hole, trommeslager Jonas Howden Sjøvaag og pianist Andreas Ulvo har gitt oss her forteller oss at det er fullt mulig. Ikke bare musikken står de for – foto og coverdesign er Howden Sjøvaag mannen bak og vi vet fra tidligere også at Ulvo er en mer enn habil fotograf. Vi har altså med begavede og kreative sjeler som vil sette sitt preg på norsk musikkliv i mange tiår framover.

Musikken er skapt av de involverte – enten hver for seg eller kollektivt. Og det er kollektivet Eple Trio som har fått blomstre i de dype svenske skoger i studioet til Peder Kjellsby og Sjur Miljeteig.

I løpet av ei uke blei dette dobbelt-albumet unnfanga og prega av ei ro og ei stemning som understreker hvor sterkt de er opptatt av skandinavisk natur, kontrastene årstidene byr på og dyrelivet de finner rundt seg. Det er tydelig at de tre kjenner hverandre usedvanlig godt – den musikalske empatien skinner veldig tydelig gjennom. Det har ført til vakker, ettertenksom musikk som får lov til å utvikle seg langsomt – her er det ikke noen som trenger å bevise noe overfor de andre.

Skjønnheten og ettertenksomheten er både albumets styrke og mulige svakhet. Dynamikken er så absolutt tilstede, men likevel kan det hele til tider oppfattes som noe monotont. Eple Trio har så avgjort funnet fram til en kjerne som både er sunn og ikke minst god. Både kollektivet og de tre hver for seg skal bli svært interessante å følge i åra som kommer og det kommer på ingen måte til å overraske meg om en Herr Eicher kommer til å kaste sine ører over trioen og musikken deres.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.