Gitarnatur

I løpet av to timer spilte Frank Kvinge inn 15 låter med hjelp av lydsjef Jan Erik Kongshaug.

Publisert

Frank Kvinge
Arctic Skyway
Losen Records/MusikkLosen

Om det er ny norsk rekord vet jeg ikke, men jeg har i alle fall aldri hørt om noe liknende: Med sin seks strengers stålstrengsgitar (han hadde glemt sin nylongstrengsgitar), barna trygt plassert i barnehagen og med 15 ferske låter på menyen, inntok Frank Kvinge ett av de beste studioene i verden. Uten noen form for overdub låter det som alltid gjør ut av Rainbow studio – superb.

Frank Kvinge er en musiker opprinnelig fra Sandnes som har bodd og jobba store deler av sitt voksne liv i USA. Der har han spilt med en rekke kjente musikere og vært innom sjangre som rock, blues, rhythm and blues, verdensmusikk og jazz. Etter at han flytta hjem til Norge i 2002 har han blant annet gitt ut ”Small Stories” med blant andre nevnte Kongshaug på bass, Kenneth Ekornes på perkusjon og Erlend Skomsvoll på piano og det var mitt første møte med den allsidige musikanten.

Nå treffer vi han mutters aleine med musikk som henter litt fra det aller meste Kvinge har befatta seg med. Når storheter innen folk/blues/rock-verdenen som Stefan Grossman og John Renbourn blir nevnt som sammenliknbare størrelser så er ikke det så ueffent, og Kvinge viser med sin store oversikt og ditto musikalitet at han har mye å melde uten noen form for assistanse.

Musikken er inspirert i stor grad av fjellandskapet rundt Gaustatoppen der han har bygd seg hytte og hvor luft, fred og rom har muligheten for å melde seg. Vi får alt fra ettertenksomme ballader, til fingerspill i heftig tempo og alt er gjort med innlevelse og ekthet.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.