Full FIRE!

Den svenske powertrioen FIRE! er enkelt og greit noe av det heftigste band som finnes.

Publisert

FIRE!
(without noticing)
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Bassisten Johan Berthling kjenner noen fra bandet Tape og Sten Sandell Trio, saksofonisten Mats Gustafsson har markert seg kraftig i en rekke konstellasjoner, ikke minst The Thing og trommeslageren Andreas Werliin har mange støtt på i den unike duoen Wildbirds & Peacedrums. Etter hvert er det vel slik at de aller fleste kanskje nå forbinder alle tre først og fremst med FIRE!

Tre skiver har trioen gitt ut på Rune Grammofon tidligere, to av dem med utmerket assistanse fra henholdsvis Jim O´Rourke og Oren Ambarchi. Tidligere i år fikk vi også den monumentale utgivelsen med FIRE! Orchestra – «Exit!» - der 30 av Sveriges mest profilerte og beste modernister kom sammen under Gustafssons ledelse.

Nå møter vi trioen på egen hånd igjen med vel 40 minutter spilt inn i studio i Stockholm i løpet av sist vinter. Musikken er kollektivt unnfanga og sjøl om det neppe er snakk om blekker og notestativ her, så oppleves faktisk mye av musikken som komponert.

Gustafsson spiller i tillegg til tenor- og barytonsaksofon på sitt helt uforliknelige vis, her også orgel, elpiano pluss elektronikk. Berthling spiller også litt piano. Til sammen gir de oss en herlig dose med noe som befinner seg et sted midt mellom alt, men med gode ingredienser impro og power-rock. Dessuten tar de det hele helt ned flere ganger – bruken av dynamikk gjør dette til et nytt stort og flott møte møte med FIRE! – en av Sveriges aller beste eksportvarer som norske Rune Grammofon tar seg elegant av.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.