Fra det aller innerste

Randi Tytingvåg har gått gjennom ei livskrise og bruker musikken til å finne tilbake.

Publisert

Randi Tytingvåg
Lights Out
Ozella Music/MusikkLosen

I fjor mista den usedvanlig talentfulle og allsidige vokalisten, komponisten og tekstforfatteren Randi Tytingvåg sitt ufødte barn. Som alle som opplever en slik eksistensiell krise, så har også Tytingvåg gjennomlevd bunnløs sorg og håpløshet. Heldigvis for henne, og nå for alle oss andre, så har Tytingvåg hatt musikken som en ventil til å komme seg videre og de fire sangene, samt en unik gjesteopptreden av Per Fugelli, er intet mindre enn så inderlig og så personlig at det går rett inn i hjertet og blir værende der.

Tytingvåg har med sine tidligere cder «Let Go», «Red» og «Grounding» fortalt oss at hun har noe djupt personlig å komme med i et grenseland som blant omfatter chanson-sjangeren, folkmusikk, pop og jazz. Denne gangen lener hun seg mer på amerikansk folk og blues enn noen gang før og den sterke singer-songwriter-tradisjonen slekter hun også tydelig på.

Hun har på et unikt vis klart å uttrykke sin sorg og sitt savn på et poetisk og inderlig vis – på et vis som heldigvis har fungert som terapi for henne sjøl og som forhåpentligvis vil gjøre det for mange andre som har opplevd traumatiske kriser. Per Fugellis resitasjon av en tekst fra hans bok «Døden, skal vi danse?», med tonefølge av Knut Reiersrud, gjør opplevelsen om mulig enda sterkere.

I tillegg til å synge så vakkert som vi har blitt bortskjemt med, så spiller Tytingvåg også preparert piano. Hun har med seg unikumet Reiersrud på elektrisk gitar og indisk slide-gitar, munnspill og litt ymse, Dag Sindre Vagle på diverse gitarer og bakgrunnsvokal og Erlend Aasland på banjo, gitar, cavaco og bakgrunnsvokal.

Sammen har de gjort «Lights Out» til både et flott, intimt minne og til en manifestasjon av at Randi Tytinvåg er en artist av svært sjeldent kaliber.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!