Flott tale

Til tross for at Hans Mathisen vant Spellemannprisen for noen får år siden, så har han fått altfor lite oppmerksomhet. Det bør det bli slutt på!

Publisert

Hans Mathisen
Timeless Tales
Curling Legs/Musikkoperatørene

Det er vel 5 år siden gitarist, komponist og bandleder Hans Mathisen vant Spellemannprisen for den vakre cd-debuten under eget navn, ”Quiet Songs”. Med seg den gangen hadde han to av sine meget dyktige brødre, saksofonisten Ole og bassisten Per, og sin minst like spennende svigerinne, pianisten Olga Konkova.

Utgangspunktet for denne innspillinga er en helt annen. Hans Mathisen, som kommer fra Sandefjord, blei i 2008 spurt av Festpillene i Vestfold om å skrive et bestillingsverk som skulle framføres sommeren 2009. Mathisen var sjølsagt ikke vanskelig å be – her skulle han få muligheten til å sette sin musikk inn i en større setting der han både kunne benytte sine solistiske, kompositoriske og arrangørmessige egenskaper.

Mathisen henta inn et kjerneband med broder Per og svigerinne Olga samt trommeslager Andreas Bye og organist Svein Rustad og med Frank Brodahl som dirigent for det hele – det vil si Marinens Storband pluss jazzkvartetten. Sandefjord Kammerkor er også med under ledelse av Svein Rustad som elegant krydder.

Mathisens evner som solist med sitt personlige sound, som han sikkert ikke har så voldsomme problemer med å innrømme har henta aldri så lite fra Pat Metheny, kjente vi godt til allerede. Det som imponerer aller mest er likevel hans solide håndverk både som komponist og ikke minst arrangør. Han framviser en enorm bredde og benytter det meget dyktige storbandet, med solistene Marius Haltli på trompet og Jørn Winnæss på saksofon, til å skape spenninger og dynamikk av meget høy klasse.

Innspillinga er gjort live i Sandefjord kirke i juni 2009 og har altså ligget og godgjort seg et par år. Jeg tviler på om det har vært behov for det, men uansett er ”Timeless Tales” akkurat så tidløs som tittelen antyder. Flott, vakkert og personlig er det også – det skader ikke det heller.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!