Fest setebeltene

Hvis det fortsatt er slik at Uwe Rösler har problemer med å få i gang Stavangers stolthet, Viking, så anbefales det at den tyske treneren setter på ”Norwegianism” med to andre siddiser i hovedrollene. Hvis Viking-spillerne fortsatt har problemer med å våkne, er det neppe håp.

Publisert

MoHa!
Norwegianism
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Bak det noe kryptiske bandnavnet MoHa! skjuler gitaristen og elektronikeren Anders Hana og trommeslageren og elektronikeren Morten J. Olsen seg. De som enten har hørt duoen på debut CD-en ”Raus Aus Stavanger” eller live for eksempel under fjorårets Moldejazz, vet at MoHa! ikke lager musikk for nødvendigvis sarte sjeler.

De unge herrene – ingen av de har blitt mer enn 25 enn så lenge – henter inspirasjon like fordomsfritt fra frijazz som fra elektronisk musikk som fra rock. De har satt det sammen, og fortsetter å sette det sammen, til musikk de er helt aleine om.

Det er vanskelig å finne musikalske referanser til det MoHa! driver på med. Likevel er det noe i musikkanskuelsen som får tankene til å gå i retning John Zorn og det han leter etter. De fleste ”låtene” er korte snutter med en til dels voldsom intensitet, men de to har så avgjort evnen til å ta’n ned også – ett av kuttene er sågar nesten helt tyst!

Støy er en viktig ingrediens i musikken til Hana, som noen vil huske fra Jaga Jazzist, og Olsen, som tilbringer en hel tid sammen med Thomas Dybdahl. Det er hele tida retning på støyen/musikken og de to, som har spilt sammen i rundt 10 år, vet hele tida å utfordre hverandre – og ikke minst oss som lyttere.

MoHa! har reist mye både i Europa og USA det siste året og snakker garantert til et vidt publikum fra en rekke leire med sin ubeskrivelige og uhørte musikk. Så Uwe Rösler: Trenger dine gutter et skikkelig spark der bak er veien til MoHa! svært kort.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.