Foto: (Albumcover)

Fem år bedre?

Etter fem års stillhet slipper trøndergjengen igjen løs

Publisert

Torch
Pt. IV: A New Beginning
MBN/Universal

Torch meldte seg i første halvdel av 2000-tallet på som et av banda som ville, kunne og burde, og som beviste da de slapp debutskiva Death To Perfection - men etter å ha turnert land og strand, ble det tyst nok fra den kantene, til at selv det berømmelige knappemålshodet kunne laget lyd.

Men nå, fem år etter, har gutta kommet ut av studio igjen og leverer en stort sett selvprodusert skive, der de har fått god hjelp av Steve Evetts (The Dillinder Escape Plan, Sepultura) i miksen og Alan Douches (Mastodon, Converge) på mastering. Og man kan trolig med god grunn mistenke gutta for å ha benyttet tiden godt, både til å kjøre seg enda mer sammen og til å drodle på låter - det er tett, gjennomført og stort sett helstøpte låter som spyttes ut.

Trommer og gitarriff raser samstemt avsted, samtidig som det holdes så melodiøst at numetall og screamo ikke tipper helt over i standard hardcore. Åpningssporet Phase Reverse har et gitarspor som er en fryd, mens Lust Trigger og Shoot The Dead ligger nært opp til det skitne og thrashy vokalmessig. Singellåta Wake Me When It's Over er noe av det snillere, og muligens mer gjenkjennelige, for øregangene. Med Drowned roes tempoet ettertraktelig, før det igjen går rett over i screamo på neste låt, trommefest deretter og før man finner 90-tallselementer gjennkjennelig fra Korn og numetal på Give Life to Evolet.

Det avsluttes med nok en mer tradisjonell låt, screamo pyntet med tunge gitarriff. Liker du sjangeren, så er det bare å løpe og kjøpe - dette er mer enn bare godkjent fra trønderne.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!