Et eget musikalsk delta

Okavango-deltaet i Botswana er verdens største innenlandsdelta. Okavango er også en norsk trio som har skapt sitt eget delta.

Publisert

Okavango
Okavango
Hecca Records/Division Records/Musikkoperatørene

Gitaristen – og mye annet med strenger på – Jørn Raknes, trommeslageren Tom Rudi Torjussen – som også spiller kalimba og perkusjon og elbassisten Ole Kristian Wetten – som også behandler laptop på et nennsomt vis, utgjør trioen Okavango. Med seg her har de supertrompeter Mathias Eick på to spor og Erik Honoré på live sampling og elektronikk.

Det musikalske landskapet dette kollektivet har skapt – alt er improvisert - og remiksa samtidig, er basert på ideer og stemninger som gir oss et vakkert og nyanserikt lydbilde med en rekke originale klanger som i stor grad er egna til deltakelse, ettertanke og meditasjon.

De tre medlemmene i Okavango er ikke spesielt kjent fra jazzkretser, men har lang fartstid fra band og artister som Jim Stärk, Niko Valkeapää, Beat Tornados og Elvira Nikolaisen. Det er likevel åpenbart at de har et nært og sterkt forhold til både jazz, impro og ambient musikk – Okavangos musikk befinner seg i alle disse grenselandene.

Disse knappe 40 minuttene med Okavango – det kunne gjerne vært mye mer – har vært både en åpenbaring og en overraskelse fra ganske så ukjente musikanter og et helt ukjent kollektiv. Det er spennende og berikende å befinne seg i dette helt spesielle landskapet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.