Empati på alle vis

Einar «Pastor’n» Iversen er en levende legende innen norsk jazz. Hans partner har spilt en mer beskjeden rolle – endelig kommer de sammen ut av det musikalske skapet.

Publisert

Lill Holen – Einar Iversen

About Time

Hazel Jazz/MusikkLosen

Vokalisten Lill Holen har vært mer enn hjertelig til stede på en rekke scener spesielt i og rundt hovedstaden, men så vidt meg bekjent har hun aldri levd av å synge jazz. Hjemme på Nesodden går det derimot neppe mange dager uten at en av jazzpianoets virkelige elegantierer, Einar Iversen, med fartstid fra norsk jazz siden begynnelsen av 50-tallet, og hans kjære Lill Holen tolker en eller flere av jazzens standardlåter eller annet egnet musikalsk materiale.

CD-tittelen «About Time» mer enn antyder at det var på høy tid at også vi andre fikk være med å dele den musikalske empatien mellom de to. I løpet av et par junidager hos Jan Erik Kongshaug i Rainbow Studio tok de for seg godt og vel 20 av sine favoritter og her var det verken snakk om mange takes eller overdubbing av noe slag!

Lill Holen er ingen stor sangerinne hvis vi skulle begynne å sammenlikne med vokalister som Sarah Vaughan. Det er da heller ikke poenget: Vi blir servert godt og vel 70 minutter – bortsett fra noen instrumentallåter – med ektefølt innlevelse fra et menneske som tar med seg et levd liv inn i tolkningene sine. Det aller meste foregår i ballade-tempo der både Holen og Iversen gir musikken og ordene akkurat så mye luft og rom den trenger. Dessuten får de to ofte utmerka assistanse av Tine Asmundsen på bass og Svein Christiansen på trommer.

Repertoaret består av alt fra «My Favorite Things» via «Little Girl Blue» og «September Song» til «Jeg er havren» og «Underbart er kort» og alt er gjort med den samme ekthet og skikkelighet. Det var så avgjort på tide at Lill Holen og Einar Iversen kom ut av skapet på Nesodden.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!