Foto: (Beathe Schieldrop)

Ei ny stemme

Med “Time Layers” debuterer saksofonisten Torbjørn Sletta Jacobsen for de aller fleste. Det har blitt et meget spennende møte.

Publisert

Torbjørn Sletta Jacobsen Kvintett
Time Layers
Curling Legs/Musikkoperatørene

Altsaksofonisten, komponisten og bandlederen Torbjørn Sletta Jacobsen har latt tida jobbe for seg. Svært mange mener de bør debutere med egen cd så fort de har lært seg hornet sitt, og knapt nok det, men Sletta Jacobsen har “heldigvis” venta til han blei 38 før han tok steget. Det betyr at det er en moden, men ikke overmoden, debutant vi møter.

Noe av grunnen til at ikke Sletta Jacobsen var vært noe særlig å høre her hjemme, er at han har tilbrakt mye tid som student og som utøvende musiker i København. Det gjenspeiler også deler av bandet og kanskje også deler av musikken hans.

Musikken er uten unntak skrevet av Sletta Jacobsen og den har vokst fram det siste tiåret. Det betyr igjen at dette ikke er musikk som er hasteskrevet for å bli klar for utgivelse. Sletta Jacobsen er utstyrt med en vakker melodisk åre som har henta mye fra den moderne jazztradisjonen, men der det også finnes spor av klassisk europeisk musikk. Det er mye luft og rom i uttrykket og låtene spenner over alt fra vare ballader til heftige tempi.

Med seg til å dandere det melodiske utgangspunktet har han den svenske, men Danmark-bosatte bassisten Thommy Andersson, pianisten Espen Eriksen, trompeteren Gunnar Halle – også han med ei fortid i København, og trommeslageren Knut Aalefjær. Det betyr med andre ord noen av de mest uttrykksfulle og mest interessante yngre musikantene vi har å by på og alle synes tydeligvis at Sletta Jacobsens musikk er spennende å “angripe”.

Torbjørn Sletta Jacobsen har på ingen måte samla en gjeng rundt seg for å framheve seg sjøl. Han inngår som en naturlig del av dette kollektivet og har med “Time Layers” fortalt oss at her har vi ei ny, spennende stemme å glede oss over i åra som kommer.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.