Der jammes!

Heftige jamsessions kommer heldigvis aldri til å gå av moten. Her møter vi fire herrer som har tatt’n et steg videre.

Publisert

Organ Jam
Organics
Normann Records/Musikkoperatørene

I 2010 fant fire av Vestlandets beste jazzmenn ut at de like godt kunne lage et band ut av sin glede over å spille standardlåter, blues og tilliggende herligheter. Trommeslager Stein Inge Brækhus, for anledninga organist Svein Olav Herstad, tenorsaksofonist Ole Jacob Hystad og sopran- og altsaksofonist Tor Yttredal er nok i utgangspunktet best kjent for mer moderne uttrykk, men at de har et stort hjerte for dette tidløse språket er det overhodet ingen tvil.

Hovedhensikten med både bandet og musikken er at både de fire og publikum skal ha det hyggelig. Her er det ikke voldsomme ambisjoner om å flytte noen musikalske merkesteiner – gå ut å ha det show holder lenge. Med kjente standardlåter som “Whisper Not”, Wes Montgomerys “Road Song” og “Alone Together”, litt overraskende Sam Rivers´”Beatrice”, Stavanger-legenden Ove Hetlands “The Blues” samt flere originale bidrag fra Herstad og spesielt Yttredal, så gir Organ Jam oss en groovy, swingende og no-nonsene session som det er moro å være med på.

Vi har med to saksofonister å gjøre som kler hverandre strålende, en organist som kan souljazz-uttrykket bokstavelig talt til fingerspissene og en trommeslager som veit å drive det hele framover. Det er det som skal til for at et slikt souljazz/jamuttrykk skal lykkes – og det gjør det på alle slags vis.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!