Den nye istida

De som har hatt gleden av å treffe på Terje Isungset og musikken hans, vet at det ikke er noe likegyldig eller A4-liknende over den. For tredje gang gir han oss musikk, instrumenter og opplevelser utelukkende basert på is.

Publisert

Terje Isungset

Two Moons

All Ice/Grappa/Musikkoperatørene

Opp gjennom årene har trommeslageren og perkusjonisten Terje Isungset, opprinnelig fra Geilo, skapt seg sin egen stemme i stor grad basert på et nært samspill med den naturen han er født og oppvokst i og ved. Han har laget sitt eget perkusjonsarsenal med elementer fra bjørkeskogen og fjellheimen og det har sjølsagt ført til at det låter helt spesielt av Terje Isungset.

For å si det på en annen måte: Det er ingen andre musikanter på denne jorda i alle fall som overhodet likner på Isungset og det er heller ingen andre musikanter som lager i nærheten av slik musikk som han lager.

Når det gjelder den perioden Isungset gikk inn i istida, så starter den i 2002 med «Iceman Is» - verdens aller første is-CD! Der hadde Isungset assistanse av en rekke musikanter som Arve Henriksen, Palle Mikkelborg, Iro Haarla og Lena Willemark. «Igloo» fra i fjor var et samarbeid med en like stor original – vokalkunstneren Sidsel Endresen.

Årets ismelding, «Two Moons», der Isungset benytter seg av isperkusjon, stemme og ishorn, er et møte med Per Jørgensen på istrompet og stemme. Musikken er innspilt i en iglo på Geilo – dels live – i januar i fjor og du verden for ei stemning og en verden de to tar oss med inn i.

Isungset har laget alle instrumentene sjøl – skjært de ut av isblokker og tilpasset de med kniv og vann – og han har sjølsagt hatt den like originale og spennende Per Jørgensen i bakhodet da trompeten blei laga. Musikken er delvis komponert og delvis spontant improvisert – uansett låter det som den kommer fra sjølve urkjerna og det gjør den jo også på alle slags vis.

Terje Isungset og Per Jørgensen har laga musikk fra et annet sted – det er bare å lene seg bakover og bli tatt med. Dette er musikk man blir et rikere menneske av.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!