Bra oppfølger

Det er to år siden Håvard Stubø debuterte med sin kvartett med ”Way Up (Way Down)”. De stortrives fortsatt i hverandres selskap.

Publisert

Håvard Stubø Quartet
Spring Roll Insomnia
Bolage/Musikkoperatørene

Få om noen er så arvelig og familiært ”belasta” som Håvard Stubø når det gjelder yrkesvalg. Faren Thorgeir Stubø (1943-1986) gikk bort så altfor tidlig, men satte enorme spor etter seg som en av kongerikets aller beste jazzgitarister gjennom alle tider. Både sønnen og dattera Kjersti Stubø, en meget talentfull vokalist, har tatt med stafettpinnen videre og begge to ville ha gjort den meget hyggelige Thorgeir svært stolt. Den eneste i arverekka som ikke valgte musikken var storebror Eirik som blei teatersjef blant annet på Nationaltheatret i stedet.

Håvard har ikke sett noen grunn til å forandre på kvartetten som cd-debuterte i 2009. Det betyr at Håkon Mjåset Johansen sitter på trommekrakken, veteranen Knut Riisnæs spiller saksofoner og fløyte og svenske Torbjörn Zetterberg trakterer bassen. Ut i fra det de leverer her har det da ikke vært noen som helst årsak til å bedrive utskiftinger.

Bortsett fra åpnings- og avslutningslåta, skrevet av Zetterberg som noen også kjenner igjen som popmusikeren Folke, har Stubø skrevet all musikken sjøl. Han både skriver musikk og spiller i en stil som på sett og vis følger i ei klar linje fra hans fars bebopverden og derfor er det jo ekstra interessant at Riisnæs er med – en musikant som på alle vis var en samtidig med Thorgeir Stubø. Når det er sagt så makter absolutt Stubø & Co å sette musikken sin inn i ei 2011-ramme.

De tre ”unge” herrene er instrumentalister på høyt nivå. Spesielt trommeslager Mjåset Johansen, som også har fått Chick Corea til å dra på smilebåndet, forteller oss nok en gang at han tilhører et internasjonalt toppsjikt. Dessuten er det spesielt hyggelig å høre at Riisnæs at har funnet fram fløyta igjen – et altfor sjeldent benytta instrument i jazzsammenheng.

Håvard Stubø Quartet har med ”Spring Roll Insomnia” bekrefta at de hører hjemme langt der fremme. Her er det ingen fare for innsovning!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.