Blir ikke mye heftigere

Krafttrioen Bushman´s Revenge feirer tiårs jubileum under årets Moldejazz. Her serveres forretten!

Publisert

Bushman’s Revenge
Electric Komle – Live!
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Gitarist Even Helte Hermansen, elbassist Rune Nergaard og trommeslager Gard Nilssen har brukt tida siden 2003 på et ypperlig vis. I tillegg til å holde på med en hel masse prosjekter og band – alt fra Shining via Susanne Sundfør til Cortex og Puma, så har de også gitt ut fire skiver med buskmennene og gang på gang bekrefta at her har vi med et kollektiv å gjøre som ikke sparer på noe og som henter inspirasjon fra der den finnes – det være seg i rockeland eller i jazzverdenen.

Helte Hermansen og Nilssen kjenner hverandre fra Skien, mens Nergaard fra Bodø møtte Nilssen på jazzlinja i Trondheim. Erkjennelsen av at de hadde mange felles referanser, uansett sjanger, må ha oppstått raskt, for Bushman´s Revenge framstod kjapt som noe ganske så friskt og heftig i et helt eget landskap.

Her møter vi Bushman´s Revenge på en konsert på Storyville Jazzclub i Molde i mai i fjor. Om det var der søknaden om den høythengende festivaljobben om et par måneder blei innvilga vites ikke, men bedre måte å spørre om jobb på er det nesten ikke mulig å komme opp med.

Bandet forteller oss at vi har med et liveband å gjøre som det knapt finnes maken til – her er det energi i bøtter og spann og de tre har tydeligvis en empati både overfor hverandre og det musikalske uttrykket som skinner tydelig gjennom. Repertoaret er henta fra bandets tidligere skiver og er stort sett unnfanga av Helte Hermansen, men Ornette Colemans “Lonely Woman” får også en original omdreining.

Det er et trøkk og en råskap i Bushman´s Revenge som de er meir eller mindre aleine om. Dette er jazz for rockere og rock for jazzere – tøff musikk for alle med åpne sanser. Bedre oppkjøring til bursdagsfeiringa i Molde i juli er faktisk ikke mulig å oppdrive.

PS Har jeg skjønt det rett så er denne utgivelsen kun på vinyl, men de som kjøper langspilleren får visstnok også med seg en cd¿

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.