Foto: Grappa

Besnærende og originalt

Den unike norske duoen Ballrogg har blitt trio siden sist. Det gjør absolutt ingenting!

Publisert

Ballrogg
Cabin Music
Hubro/Musikkoperatørene

Bassisten Roger Arntzen og altsaksofonisten, klarinettisten og elektronikeren Klaus Ellerhusen Holm fortalte oss med “Ballrogg” fra 2007 og “Insomnia” fra 2009 at kongeriket hadde blitt utstyrt med en duo som gikk sine helt egne veier. Når så Ivar Grydeland på pedal steel gitar, akustisk gitar, banjo og radio (!) har blitt invitert med inn i det gode selskap, så fører det til at Ballrogg låter ganske så annerledes, men minst like originalt som tidligere.

Utgangspunktet til Arntzen og Ellerhusen Holm var at de ønska å gå djupere ned i musikken til Eric Dolphy i et lite format. Etter hvert fikk også samtidskomponisten Morton Feldmans kammermusikalske tanker en sentral plass i den musikalske tenkingen til duoen. Med Grydeland, som mange vil kjenne igjen fra samarbeid med Ingar Zach og i bandene Dans les Arbres og Huntsville, om bord blir retninga ganske en annen og leda mot en slags minimalistisk americana med spor etter blant andre Bill Frisell.

De fire låtene, som alle er skrevet av Ellerhusen Holm, varer fra vel 8 til vel 10 minutter, har en ro og en retning i og ved seg som fortsatt gjør Ballrogg til en helt unik organisme. Grydeland kler de to “gründerne” på et utsøkt vis og musikken framstår som varmere enn noen gang. Den passer utmerket til hyttetur eller en stille og reflekterende stund i heimen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!