Foto: (Trine Stalsberg)

Beintøft!

Overraskelsen var stor da gitaristen Hedvig Mollestad slo gjennom. Nå blir vi bare mer og mer imponert.

Publisert

Hedvig Mollestad Trio
All of Them Witches
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

I 2009 blei den lovende gitaristen Hedvig Mollestad Thomassen tildelt Moldejazz sin talentpris. Den som var aller mest overraska var nok hun sjøl, men det som har skjedd siden bare bekrefter at det var en svært klok avgjørelse. Debut-skiva «Shoot!» kom i 2011 og blei bejubla av både rockefolket og jazzmennesker med åpne sanser. I tillegg til å jobbe mye sammen med Jarle Bernhoft, så har Hedvig Mollestad Trio fortsatt å utvikle seg og «All of Them Witches» kan avgjort åpne nye dører rundt om i verden – så hipt og originalt er det nemlig.

De over gjennomsnittet musikkinteresserte, og ikke minst musikkyndige, foreldrene Lars Martin og Ruth hjemme i Ålesund, kjøpte like så godt elgitar og forsterker til den håpefulle som konfirmasjonspresang. De hadde sikkert observert talentet allerede etter at lille Hedvig hadde spilt på mors kassegitar fra ung alder. Det skal vi alle være svært så takknemlige for.

Nå er nemlig godt og vel 30 år gamle Hedvig Mollestad Thomassen både som komponist, bandleder og gitarist på et sted der man vil sperre opp ørene kloden rundt. Hun har etablert et uttrykk som henter like mye fra rockehelter som Jimi Hendrix og Jimmy Plant som originale jazzgitarister som Sonny Sharrock og James Blood Ulmer. Det har ført til et trøkk basert på en vilje og evne som er sjelden, og sjøl om dette er heftig fra start til mål, så bruker trioen også dynamiske virkemidler som sørger for at vi får puste mer enn nok til at vi overlever.

Ivar Loe Bjørnstad på trommer og Ellen Brekken på bass har vært med hele veien og du verden som denne trioen låter som en enhet nå. De to bidrar også på komponistsida. Innspillinga er gjort ytterst på kysten i det etter hvert så berømte Ocean Sound Recordings på Giske på Sunnmøre og her har det ikke mangla inspirasjon tydeligvis.

Hedvig Mollestad Trio spiller for tida mye support for det enda noen kilo tyngre Shining. Det forteller med all ønskelig tydelighet at HMT er et jazzband for rockere – og samtidig er det et rockeband for jazzfolk. Tøft – beintøft er det!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!