Alt stemmer

Ti flotte damer med ditto stemmer tar oss med på ei sjelden vokalreise.

Publisert

Trondheim Voices
Improvoicing
MNJ Records/MusikkLosen

De siste 30 åra har jazzlinja i Trondheim betydd svært mye for den kreative oppblomstringa norsk jazz har opplevd og den enorme anerkjennelsen den har fått langt utenfor Haralds grenser. Fra 2001 har vokalensemblet Trondheim Voices ved en rekke anledninger vist hvilket enormt potensial som finnes også innen dette ”feltet” og med ”Improvoicing” får vi for første gang treffe dem på cd.

Siri Gjære, Kirsti Huke, Silje Karlsen, Anita Kaasbøll, Ingrid Lode, Sissel Vera Pettersen, Live Maria Roggen, Heidi Skjærve, Torunn Sævik og Tone Åse utgjør dette helt spesielle kollektivet og mange av dem har allerede vist seg fram som glitrende solister med egne band. Andre er på vei opp, men her finner vi de ti på likefot – her er det kollektivet Trondheim Voices som gjelder.

Innspillinga er gjort i sommer, men henter repertoaret sitt i stor grad fra prosjekter Trondheim Voices har jobba med de tre siste åra: ”Bingo” sammen med Cirka Teater og ”Improvoicing” sammen med Jon Balke og Marilyn Mazur. I tillegg får vi også høre ensemblet i frie improvisasjoner.

Bortsett fra heftige bidrag fra Balke og Manzur, så er dette et møte med TV helt på egen hånd. Noe er med ord, skrevet av Siri Gjære, noe uten, noe er fritt, løst og søkende, noe er etnisk prega med en åpenbar rytmikk og sterke melodier.

Uansett hvor vi finner TV, så forteller de oss at vi har et vokalensemble blant oss om holder på med noe som ingen andre jeg kjenner til i alle fall er i nærheten av. Dette er underholdende, det er sprekt, det er nyskapende – Trondheim Voices er et vokalensemble som har et stort internasjonalt potensial.