Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Mira Craig fratatt førerkortet

Mira Craig fikk trøbbel med politiet da hun var ute og kjørte sin ATV.

Publisert

(SIDE2): Popstjerne Mira Craig (26) ble onsdag ettermidag stoppet av politiet og fratatt førerkortet da hun var ute og kjørte sin ATV på Grønland i Oslo.

Hun kjørte uten hjelm og hadde to kvinnelige passasjerer. De hadde derimot på seg hjelm.

- Å nei, utbryter Mira da hun oppdager Side2.

Uten hjelm
- Jeg skulle på et intervju så jeg og assistenten min kjørt ned for å møte journalisten fra Topp rett her borte. Det var så fint vær så jeg ville bare sitte i solen å kose meg. Derfor kjørte vi to hundre meter med alle tre på firhjulingen. Også sto selvfølgelig politiet tilfeldigvis rundt hjørnet, forteller en lattermild Mira til Side2.

- Men jeg er blid. Solen skinner jo, smiler hun.

Mira sto i cirka tjue minutter og snakket med de to politibetjentene. Hun forklarte, lo og flørtet. Først håpet hun at hun skulle få en advarsel.

- Nå kommer de til å gi meg bot siden dere kom. De skulle egentlig bare gi meg en advarsel, forklarte hun til Side2s fotograf.

Amerikansk førerkort
Politiet sjekket rutinemessig førerkortet og det var da problemene oppsto for alvor. Mira kjører nemlig med amerikansk førerkort. Politiet sjekket saken nærmere med kollegaer og etter litt kom den dystre beskjeden.

- Vi må ta førerkortet ditt midlertidig til vi har fått sjekket saken nærmere. I tillegg kjørte du med to passasjerer og uten hjelm, forklarte politiet.

Mira ble åpenbart overrasket over den strenge reaksjonen og spurte politifolkene om hun ikke bare kunne bli med på stasjonen med en gang for å få undersøkt førerkortet nærmere.

- Hvis vi sjekker det nå med engang så kan jeg kanskje få førerkortet tilbake i dag ?, spurte hun optimistisk.

(artikkelen fortsetter nedenfor)

1745

Men det var de ikke interessert i og henviste til at etterforskningen av saken kom til å ta tid.

- Du må nok la den stå igjen her eller få noen med førerkort til å flytte den for deg, sa de bestemt.

- Og jeg som skal få bil også nå, sukket Mira.

Ble advart
Mira var derimot bombesikker på at førerkortet var gyldig og kunne ikke skjønne at det må ta så lang tid å undersøke dette. Men hennes vennlige protester vant ikke fram.

- Nå må du høre på hva vi har å si. Vil du at dette skal gå til retten eller skal politiet etterforske saken ? For hvis du ikke samtykker går saken til retten, forklarte politiet.

- Nei, jeg samtykker jo, svarte Mira umiddelbart.

- Du får tenke deg om neste gang, formante de og minte henne om konsekvensene dette hadde fått hvis det hadde blitt en forsikringssak.

- Og nå må du ikke falle for fristelsen å kjøre den, sa politiet før de kjørte bort med førerkortet hennes.

Godt humør
Mira tok hele hendelsen med fatning og er sikker på at saken kommer til å løse seg.

- Jeg har ikke fått bot men det som er problemet er at de er usikre på om mitt amerikanske førerkort er gyldig. Derfor har de beslaglagt det midlertidig, forklarte en oppgitt men blid Mira til Side2.

- Men det er så irriterende fordi jeg vet det er gyldig så de kunne visst ikke reglene ordentlig.

- Nå må jeg bare finne noen som kan flytte den til et sted som ikke er ulovlig å parkere og som ikke koster masse spenn, smiler hun.

I Miras siste musikkvideo kjører hun rundt på nettopp denne firehjulingen:

Artikkelen fortsetter under videospilleren

video_embed(12243,1);

Ingen kommentar

- Saken er enda ikke rapportert inn i vårt system, og før en anmeldelse ligger kan jeg ikke kommentere denne hendelsen, sier vaktleder Rune Henden ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Side2.

Foto: Side2 (Paul Weaver)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!