NÅ: Fuentes, Holm, Lind og Nilsen startet samarbeidet sitt i 2006, og de har gitt ut to album, «Hallelujah Live» og «Hallelujah Live Volume 2». Bandets versjon av «Hallelujah» solgte 250 000 eksemplarer, og ble kåret til årets hit under Spellemannprisen 2006.
NÅ: Fuentes, Holm, Lind og Nilsen startet samarbeidet sitt i 2006, og de har gitt ut to album, «Hallelujah Live» og «Hallelujah Live Volume 2». Bandets versjon av «Hallelujah» solgte 250 000 eksemplarer, og ble kåret til årets hit under Spellemannprisen 2006. Foto: Kilian Munch

Musikk

Lind, Nilsen, Fuentes og Holm ti år etter: Sjekk forandringen

Etter ti år er kvartetten Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm gjenforent. Det feirer gutta med to utsolgte konserter i Oslo Spektrum.

Publisert Oppdatert

Ti år er gått siden den største salgssuksessen i norsk musikkhistorie fikk hele Norge til å nynne på 80-talls klassikeren «Hallelujah». Espen Lind (47), Kurt Nilsen (40), Alejandro Fuentes (31) og Askil Holm (38) ble 2000-tallets svar på gitarkameratene. Kvartetten toppet Hallelujah-feberen med en forrykende konsert i Oslo Spektrum i 2009. En musikkopplevelse som har laget et solid avtrykk i den norske musikkhistorien.

De siste ukene har det versert rykter om at artistene, som det siste tiåret har vært opptatt med prosjekter på hver sin kant, er klare for comeback.

Da de bidro til å blåse i gang årets «Senkveld»-sesong, slapp de endelig nyheten om at de var klare for en musikalsk gjenforening. Og knappe døgnet senere var billettene til den første konserten revet bort.

«Holy shit!! Dette gikk fort! Tusen takk alle sammen som har kjøpt billett! Ekstrakonsert blir 26. april. Nå gleder vi oss skikkelig mye. Dere fans er helt rå» jublet Alejandro Fuentes på sosiale medier.

Startet med en telefon

Comeback-planene startet med en telefonsamtale mellom Espen Lind og manager Jan Fredrik Karlsen (45) i fjor høst. Det fortalte Espen Lind til VG.

– Vi snakket egentlig om noe helt annet, men jeg nevnte i en bisetning at det i 2019 var ti år siden sist vi spilte i Oslo Spektrum. Kanskje hadde det vært gøy å finne på noe? En halvtime senere ringte Jan Fredrik tilbake. Da hadde han snakket med de tre andre allerede, forteller Lind.

Så ventet et møte hvor gutta raskt kjente på hvor mye de hadde savnet hverandre.

– Ja visst hadde vi det. Karlsen lagde jegergryte, og det ble meget god stemning utover kvelden med mye mimring og mange historier ifra forrige runde, forteller Kurt Nilsen til samme avis.

Til Senkveld forteller kameratene om det dype vennskapet som ligger i bunn.

– Når man har vært gjennom så mye som vi har, dannes det et slags brødrebånd. Vi har nesten ikke har sett hverandre på ti år, men når vi møtes igjen, er det som å være tilbake. Alt faller tilbake der det var, forteller Espen Lind til «Senkveld»-programlederne.

DA: Da «De nye Gitarkameratene» gikk sammen i 2006, ante de ikke hvilken suksesshistorie som lå foran dem.
DA: Da «De nye Gitarkameratene» gikk sammen i 2006, ante de ikke hvilken suksesshistorie som lå foran dem. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Vil gjenskape magien

Når de nå tar med seg gammelt og nytt sangrepertoar på scenen, er det med ønske om å gjenskape magien fra 2009.

– Det er den gode energien – det å ha det gøy – vi skal prøve å gjenskape i Oslo Spektrum, ti år etterpå. Vi vet at vi kommer til å få det gøy, og håper publikum får det samme, forteller Lind til VG.

– Responsen vi har fått har vært overveldende. Fra å se den gode energien til gutta da de la ut videoen fra «Carpool karaoke», hvordan en storm av mennesker har kastet seg på og kommentert, hvordan de over Facebook ble invitert med på «Senkveld»-premieren til å klinke til med konsert i Oslo Spektrum – en konsert som ble utsolgt på fem minutter. Ekstrakonserten ble utsolgt i løpet av helgen, forteller manager Jan Fredrik Karlsen til Her og Nå.

– At responsen skulle bli så overveldende, så vi ikke komme i det hele tatt. Publikum er så giret! Det er overveldende, sier Karlsen.

– Den er så utrolig, den energien de har når de er sammen. Det er som gutta sa på Senkveld, det føles som om vi så hverandre i går. Det synes kanskje at det har gått ti år, men det merkes ikke på energien til gutta at de har blitt eldre. Det har utviklet seg et veldig godt vennskap med årene, sier Jan Fredrik Karlsen.

KJENTE FANS: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har stor sans for musikken til Lind, Nilsen, Fuentes og Holm. Her er den daværende statsministeren samme med Askil Holm og Kurt Nilsen på Huk for 10 år siden.
KJENTE FANS: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har stor sans for musikken til Lind, Nilsen, Fuentes og Holm. Her er den daværende statsministeren samme med Askil Holm og Kurt Nilsen på Huk for 10 år siden. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!