Foto: (Scanpix)

Jacko legger opp

Popkongens comeback-konserter blir også hans farvel til musikkbransjen.

Publisert

(SIDE2): Det var knyttet stor spenning til hva popkongen Michael Jackson hadde å si på sin planlagte pressekonferanse i London i ettermiddag. Opprinnelig skulle den begynne kl. 17.00 men Michael Jackson dukket opp til sin planlagte pressekonferanse slik en stjerne bør, nesten to timer for sent.

Legger opp
Til takfaste jubelrop fra de mange oppmøtte entret en smilende Jackson scenen og åpnet med følgende ord:

- Jeg elsker dere så mye, takk alle sammen. This is it!

Ifølge rapportene hadde Jacksons plateselskap Sony Music sendt ut en pressemelding hvor det ble annonsert at de ti planlagte konsertene på O2-arena i London i juli vil bli hans aller siste. Og hovedpersonen selv bekreftet det fansen både frykter og gleder seg til.

- Jeg vil bare si at dette vil bli mine siste konserter. Og når jeg sier «this is it», så mener jeg det virkelig. Dette er det siste teppefallet. Jeg kommer til London for å spille om igjen de låtene mine fans vil høre. Vi sees i juli! Jeg elsker dere, virkelig. Dere må vite det. Jeg elsker dere av hele mitt hjerte, sa Jackson før han forlot scenen.

Sjekk hva som er siste nytt på forsiden av Side2 akkurat nå!

Bedre enn sist?
Nyheten om at Jacko legger opp vil i hvertfall ikke legge en demper på forventingene og pågang fra hans mange fans når legenden entrer London i juli.

Michaels forrige sceneopptreden var passende nok også i London, nærmere bestemt på World Music Awards i 2006. Det var da ventet at han skulle fremføre monsterhiten «Thriller», men superstjernen klarte kun å klemme ut et par linjer av sangen «We Are The World» før han forlot scenen.

(Under kan du høre Michael Jackson live fra sine glansdager på 80-tallet)

Fansen svikter ikke
Men hardcorefansen svikter aldri Jacko. Allerede torsdag morgen hadde de ivrigste samlet seg utenfor hotellet 50-åringen bor på mens han er i Storbritannia, mange kledd ut som sin pophelt, melder BBC.

Også et stort presseoppbud har holdt til utenfor Lanesborough hotell de siste dagene, i påvente av at prinsen av pop skal vise seg.

Trenger penga
Til sammen har Jackson opptrådt for over 12 millioner fans i tidsrommet 1987-1997, og har The Times generert over 4,2 milliarder kroner. Det er også forventet at han kan håve inn den nette av sum av en halv milliard kroner dersom London-konsertene blir et faktum.

Det kan komme godt med ettersom det ryktes at den noe falmede popstjernen har et forbruk på over 245 millioner kroner i året.

(Under kan du se Jacksons siste opptreden, da han deltok på World Music Awards i 2006)

Til tross for pengeproblemer, forsøker Michael Jackson i disse dager å stanse en auksjon av flere tusen av hans personlige eiendeler. Årsaken skal være at Jackson ikke har gitt tillatelse til å auksjonere bort alle gjenstandene som står på auksjonslisten, og popkongen har nå saksøkt firmaet Julien's Auction House.

Ville du hatt dette på veggen?

Det er ikke det eneste problemet Jackson har hatt de senere årene.

Han var i 2005 gjennom en fire måneder lang rettssak etter beskyldninger om seksuelt misbruk av barn. I tillegg har det versert rykter om hans mentale helse.

- Michael Jackson innlagt på sykehus

Kongen vs Prince'n
02 Arena hadde sommeren for snart to år siden en liknende konsertserie. Da spilte Prince 21 konserter.

I juni i år skal britney Spears holde konserter på O2-arenaen åtte kvelder på rad.

Hvorvidt helsa holder er en annen sak. det har lenge vært kjent at Jackson sliter med nettopp den biten, men selskapet som driver 02 Arena skal ha blitt forsikret om at Michael Jackson er i stand til å holde konserter, og representanter for superstjernen skal ifølge avisen ha opplyst om at popkongen er i bedre form enn den siste tids bilder vitner om.

778

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.