Foto: (TV3)

- Husk vaselin, gutter!

Christer Falck stråler etter Pirate Bay-dommen.

Publisert

(SIDE2): Fredag formiddag ble de fire svenske forretningsmennene bak nettstedet The Pirate Bay dømt til 1 års fengsel og må betale 30 millioner kroner til skuespillere, regissører, artister, produsenter og resten av film- og musikkbransjen.

Les mer: Piratene dømt til fengsel

Strafferettslig ansvarlig
Ifølge Faro Journalen poengterte Stockholm Tingrett at Hans Fredrik Neij (30), Gottfrid Svartholm Warg (24), Peter Sunde (30) og Carl Lundström (48) har gjort det mulig å distribuere ulovlig kopiert materiale, og at de derfor er strafferettslig ansvarlig overfor rettighetshaverne.

Les på 730.no: Timbuktu allierer seg med The Pirate Bay

- Husk vaselin, gutter!
Christer Falck, som tidligere har drevet musikkbutikk og som i dag er sjef for indielabelen C+C, sier til 730.no at han håper The Pirate Bay-svenskene får gjennomgå i løpet av soningsåret.

- Nå har de små svina rævkjørt oss i platebransjen i så mange år, at det skal bli gøy å høre om hvordan rævkjøringen bak murene vil bli. Husk vaselin, gutter!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- En stor seier for opphavsretten
Sjefen for EMI i Norge, Bjørn Rogstad, er enig med Falck, men ordlegger seg annerledes.

- Det er en stor seier for opphavsretten. I bunn og grunn må det være slik at artister, forfattere, filmskapere og andre skapende mennesker selv skal bestemme hvordan det de har skapt skal brukes – ikke Peter Sunde i Pirate Bay eller andre kremmere som ser for seg raske penger basert på andres arbeid, sier Rogstad.

- Dommen understreker dette. Dette er på ingen måte en kamp mot teknologien. Spotify er et eksempel på en lovlig tjeneste som går langt utenpå de ulovlig sett fra et forbrukerperspektiv. I tillegg baserer den seg på den samme fildelingsteknologien mange tror vi kjemper i mot.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!