Hetetokter

Det blir alltid hett når Paul ”Palle” Wagnberg setter i gang med sitt orgel – med eller uten The Real Thing.

Publisert

Paul Wagnberg Organ Unit
Catch 22
Real Records/Musikkoperatørene

Paul Wagnberg er blant de svensker vi veldig gjerne har adoptert som nordmann. Han har bodd her siden midten av 80-tallet og han har bidratt til at norsk jazz har fått en ny dimensjon. Nok en bekreftelse på det dukker opp med ”Catch 22”.

Mest kjent er Wagnberg – kun Palle eller Palle Groove blant venner – for sine bidrag til at The Real Thing har vært og fortsatt er blant denne verdensdelens mest groovy orgeljazzensembler. I tillegg til bandet som alltid har hatt som motto at de ikke skulle gå av scena i tørr smoking, så har Palle også satt i stand orgler og ikke minst hygga seg med sitt eget lille Organ Unit.

Allerede i 1998 kom debuten til Organ Unit – ”Eat Meat!” – ut. Der bidro den amerikanske gitaristen Randy Johnston, mens på ”Gone Fishing” fra 2001 var Frode Kjekstad, opprinnelig fra Lier, på plass med strenger og plekter. Torstein Ellingsen, som spilte trommer på de to første utgivelsene, er nå erstatta med nok en svenske som har bosatt seg i Norge, Erik Nylander, som akkurat har avslutta sin utdannelse på jazzlinja i Trondheim.

Oppskrifta er den samme: I all hovedsak er det låter skrevet enten av Wagnberg eller Kjekstad som passer utmerka inn i tradisjonen etablert av Jimmy Smith & Co fra 50-tallet og utover det dreier seg om. I forskjellige slags tempi og groover er det souljazz med et meget lett gjenkjennelig beat det handler om og alle tre involverte vet hvordan de skal skape de stemningene som er viktige og riktige.

Vi har med tre langt framskredne instrumentalister og solister å gjøre, men for alle er det Organ Unit og gruppesoundet som er det overordnede. Som ved de to forrige anledningene er det fortsatt veldig på plass og nok en gang er vi servert en nydelig dose tidløs musikk.

FLERE MUSIKKANMELDELSER

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.