Foto: Asle Bentzen/SIDE2

Full klaff for jente-metal

Damene i bergensbandet Octavia Sperati hadde stablet bandet på beina før de kunne spille på instrumentene sine. Fem år senere blir debutplaten deres lansert verden over på et internasjonalt plateselskap.

Publisert

(SIDE2): - Fett!

Slik lyder Octavia-vokalist Silje Wergelands kommentar den dagen platen ble lagt ut for salg. Jentebandet, riktignok med mannlig trommeslager, fra Bergen får internasjonal oppmerksomhet når platen «Winter Enclosure» er klar for salg.

Navn etter spøkelse
Magasiner som Metal Hammer, Kerrang! og Scream Magazine har intervjuet metalbandet.

- Det har vært mange intervjuer og vi har foreløpig bare fått dritbra kritikker, sier vokalist Silje Wergeland til Side2.

Sammen med gitaristene Bodil Myklebust og Gyri Losnegård, Tone Midtgård (synth), bassist Trine Johansen og trommeslageren som går under navnet Kikken spiller hun i metalbandet Octavia Sperati - som har tatt sitt navn etter husspøkelset på Den Nationale Scene i Bergen.

- Vi spiller en form for doom metal. Melodisk doom metal er benevnelsen som de fleste gir oss og det er en merkelapp som vi er komfortable med. Vi har våre referanser i doom og black metal, sier Silje.

Først band, så musikk
Octavia Sperati har eksistert siden 2000. Da ble bandet satt sammen av Silje, Gyri og Bodil, som ikke hadde satt sine bein i et band før.

- De opprinnelige medlemmene kunne ikke spille da vi satte sammen bandet. Men Tone på synth og Kikken på trommer, som kom med senere, hadde jo spilt en del før, sier hun.

Inspirasjon i naturen
Tidligere har Octavia Sperati laget EP-en «Guilty», og arbeidet med den første LP-en tok to år. Tekstene er det Silje som lager.

- Jeg går turer på fjellen rundt denne byen, og tenker og grubler. Inspirasjonene til tekstene henter jeg fra naturen, sier SIlje.

I en mannsdominert musikksjanger som metal har det kvinnedominerte bandet klart å hevde seg.

- Vi blir i grunnen godt tatt imot over alt, og jeg hadde ikke forventet noe annet. Så lenge man har noe å bidra med og musikken står i sentrum tror jeg ikke det er noe problem. Vi får alltid masse respekt, hvis det er det rette ordet, sier hun.

- Metalsjangeren er en mannsdominert sjanger. Hvis det er noen kvinner på scenen korer de kanskje. Det florerer ikke akkurat med jenteband innen metal.

Advokathjelp
Platen blir gitt ut på Candlelight Records, som ifølge Silje ble mer irritert enn oppglødd under forhandlingene om en platekontrakt.

- Vi ble nok sett på som en pest og en plage, for vi klaget på masse i forslaget til kontrakten. Vi ble tilsendt en kontrakt på 25 sider. Kun vanskelige juridiske begreper på engelsk, forklarer Silje.

- Via Music Export Norway ble vi satt i kontakt med advokater som hjalp oss med kontrakten, og til slutt fikk vi det som vi ville.

I dag er det bare fryd og gammen å være i stallen til Candelight.

- Vi ville ha et selskap som jobber for oss. En tid vurderte vi å gi ut platen selv, men det er godt å ha nettverket til plateselskapet rundt oss, sier hun.

«Winter Enclosure» ble lagt ut for salg mandag 9. mai. Klikk her for å sjekke nettsidene til bandet og høre musikken deres .

Octavia Sperati spiller på Garage i Bergen 13. mai, og 20. mai varmer de opp for Audrey Horne på John Dee i Oslo.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.