Frir til fansen i spandex

Ralph Myerz er det eneste norske bandet som har fått tukle med The Kids’ «Forelska i lærer’n». Se den elleville videoen.

Publisert

(SIDE2:) – De sier konsekvent nei til alle som har spurt. Det gjorde de da plateselskapet ringte også, men så ringte Erlend og forklarte og så tok han et møte med Torstein Flakne.Vi synes det er respektabelt at et bergensband får covre et trønderband, ler de.

Og når Ralph Myerz covrer, gjør de det skikkelig. De har laget sitt eget tulleband Medallion med egen hjemmeside og stiller i full spandex.

SE RALPH MYERZ/MEDALLIONS SPANDEXVIDEO (videovindu midt på siden)

Trondheim blir også eneste releasefest for den nye plata. Ralpherne filosoferer litt om det kvalifiserer til å få bynøkkelen. De har jo faktisk allerede nøkkelen til Lom.

Om ikke annet så er Trondheim det eneste stedet Tarjei Strøm har opplevd å få to øl kastet på seg – av to 18-årige jenter på søken etter kontakt.

Kjenner igjen fansen
Ralph Myerz and the Jack Herren Band har erobret ganske mange verdenshjørner. Det hadde selvfølgelig med deres engelsk-amerikanske plateselskap å gjøre, men like mye har det med at gutta har hatt full kontroll over karrieren.

De er sin egen manager og jobber tett sammen med et bookingbyrå. Og så sprer de seg selv og sitt musikalske budskap via MySpace.

Det har gitt seg underlige utslag.

- Faktisk så har vi begynt å kjenne igjen fans fra nettet på konsertene våre. De får jo en helt annen kontakt med oss på via siden vår på MySpace, sier Erlend.

- Og da vi nylig spilte «Kill the Dj» på en festival i Canada, skulle jeg forklare teksten og hvordan låten gikk. Plutselig sang 20 mennesker med, ler Tarjej.

Selv har Ralpherne blitt store – nemlig EMI-store. Litt tilfeldig, sier gutta – de ble faktisk spurt – og det er blitt et lykkelig samboerskap.

Lapdancere i Litauen
- Vi er tre gutter i vår beste sceneungdom som turnerer uten stans. Vi er en drøm for plateselskapet.

Etter tre år hoppende rundt i Europa og Japan gleder gutta seg til en helnorsk turné. Sommeren er brukt til å være turist i eget varmt land med fortreffelige konsertopplevelser fra Træna til Sørlandet.

Og gutta kan i alle fall være sikre på en ting. Det blir ikke som i Litauen.

- Man må jo være forberedt på alt, men da vi gikk på scenen så vi fire lettkledde damer stå på fire plattformer ute blant publikum. Vi tenkte; faen heller, hva gjør vi nå? Men på slutten av konserten sto selv damene og etterliknet våre moves på scenen, skratter Tarjei.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.