Føde for sjela

Det norsk-engelske bandet Food har eksistert i rundt 10 år. Nå er de blant oss med sin femte CD og nå ”kun” som duo.

Publisert

Food
Molecular Gastronomy
Rune Grammofon/Musikkoperatørene

De to som fortsatt holder ut (!) er saksofonisten og fløytisten Iain Ballamy og trommeslageren og elektronikeren Thomas Strønen. Bassist Mats Eilertsen og trompeter Arve Henriksen blir høfligst takka for det de bedro med og vi stiller oss gjerne i takkerekka – Food har vært ett av de mest spennende og originale kollektivene i jazzverdenen.

Nå fortsetter altså Ballamy og Strønen ferden aleine og la det være klart med en gang: De makter på alle vis å holde den kreative kraften ved like og har med litt hjelp fra tangentistene Maria Kannegaard og Ashley Slater skapt nok et strålende kapittel i Foods forhåpentligvis fortsatt lange historie.

Tidligere har mye av musikken til Food vært ganske så komponert, men denne gangen er det meste spontan komposisjon – skapt der og da. Likevel virker ikke musikken som noen form for tradisjonell frijazz – dette er til dels veldig melodiøst, følsomt, søkende og faktisk ganske straight sjøl om det er masse frihet tildelt både Ballamy og Strønen.

Iain Ballamy er en svært uttrykksfull saksofonist og fløytist med masse varme i spillet sitt. Det passer utmerka sammen med det uhyre personlige uttrykket til Strønen der han fusjonerer det akustiske trommespillet med nennsom bruk av allehånde elektronikk.

For meg blir det faktisk mer musikalsk gastronomi enn molekylær sådan. Det tror jeg både Ballamy og Strønen kan leve med – jeg lever i alle fall veldig godt med Food og venter spent på nye retter i åra som kommer.

Flere musikkanmeldelser

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.