Foto: Colin Eick

- Durexen bringer lykke

Melodi Grand Prix-artisten Julius Winger har gamle triks i lomma.

Publisert

(SIDE2): Lørdag er det klart for andre delfinale i Melodi Grand Prix, denne gangen i Bodø. En av artistene som står på scenen er Julius Winger (38). Og han skiller seg spesielt ut fra de andre artistene på det visuelle.

Fretex-samarbeid
Han og låtskriver Ole Olsen har inngått et utradisjonelt samarbeid med Fretex i forbindelse med årets MGP. Begge et bevisst forhold til gjenbruk og både leverer til og handler hos Fretex. Både låtskriveren og artisten vil med dette vise at de er opptatt av å vise måtehold i et samfunn som er preget av overflod.

- Jeg er stor tilhenger av gjenbruk. Jeg kjøper nesten alle klærne mine på Fretex, så da er det bare naturlig å stille på scenen i en kul og pent brukt dress. Hos Fretex kan man finne det meste hvis man gidder å lete litt, sier den forventningsfulle artisten Julius Winger til Side2.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Vi gjør ikke dette for være så spesielle. Fretex er bare oss og jeg liker brukte klær. Alt jeg har på meg har jeg funnet i container, loppemarkeder eller på Fretex. Det er så gøy for man finner så mange fete ting der, sier Julius og viser stolt Side2 sitt kule, men slitte hverdagsantrekk som åpenbart er inspirert av 70-tallet.

Julius Winger er debutant i MGP sammenheng men ellers er han en erfaren musiker. Julius debuterte med «Store sanger om have» våren 2005. Sangen «Sommernatt» gikk inn på 1. plass på Norsktoppen og ble liggende der i femten uker. Ga ut singelen «Hovedøen» våren 2007, duett med Kari Diesen. Hans andre album «Kjærlighet og andre misforståelser» ble utgitt i 2008 på Kirkelig Kulturverksted. Debutanten er barnebarn av den anerkjente skuespilleren Carsten Winger.

Fretex er svært fornøyd med å ha fått med MGP artisten på laget. Ifølge kommunikasjonssjef i Fretex Norge AS, Trine Gjermundbo har Fretex har 1000 innsamlingsbokser og 43 gjenbruksbutikker fra Kirkenes i nord til Mandal i sør.

- Det norske folk er flinke til å gi klær og andre gaver til Fretex. I fjor kom det inn om lag elleve tusen tonn tøy. Vi er svært takknemlige for disse gavene. Det er derfor viktig for oss å få vist fram noe av vår «skattekiste». Second hand kan være både stilig og ha høy kvalitet. Julius Winger er en trofast giver og kunde og dermed en god ambassadør for Fretex, forteller hun til Side2.

Liker ikke å kaste ting
Ifølge Julius er de opptatt av finanskrisen og dette er deres statment. Han er rett og slett ikke interessert i å bruke penger på klær.

- Jeg liker ikke at ting kastes, dette er billig også går det til en god sak. På Fretex finner man klær fra alle tidsepoker så det er lett å lage mye glitter. Så hvis vi kommer med en Louis Vuitton veske på scenen er det fordi vi fant det i veskehaugen på Alnabru, smiler han og håper at Fretex dressene vil bringe lykke i Melodi Grand Prix.

- Da vi var for å plukke ut klær fant jeg en brun 60-talls dress. I brystlomma på dressjakka lå det en uåpnet Durexpakke fra 60-tallet. Så jeg er litt usikker på om det var et godt eller dårlig tegn. Enten så funker denne dressen veldig bra eller så gjør den det stikk motsatte, ler han.

LES ALT OM MGP 2009

Fant hverandre på SFO
Han var aldri betenkt med å hive seg inn i slagersirkuset.

- Jeg har jo tidligere skrevet mange viser, så poplåtene var noe vi gjorde mer for moro skyld. De har bare blitt liggende men så begynte jeg og Ole å snakke om at vi skulle fått gjort noe mer med de. Samtidig ble vi oppfordret til å sende inn låter til MGP og slo til, forteller Julius til Side2. Han er lærer for barn med spesielle behov på Møllergata skole i Oslo. Det var der han traff låtskriver Ole.

- Julius og jeg fant hverandre umiddelbart da vi begge begynte å jobbe på Møllergata SFO i Oslo. Der var det to gitarer og et piano tilgjengelig og de ble flittig brukt. Vi skrev vel 12-15 sanger da og «Like an angel» var en av de første låtene som kom til verden, mener jeg å huske. Det var den vi spilte mest for vi følte den hadde noe positivt ved seg som fenget oss, forteller Ole til Side2.

Julius innrømmer at han alltid har hatt et spesielt forhold til konkurransen.

- En sucker for slagere
- Alle har et forhold til MGP og svært mange ser på det på TV. Jeg er også en sucker for slagere uansett sjanger. Bare det svinger så elsker jeg det. Jeg digger både «Sami Ednan» og «Mil etter mil», ler han og innrømmer at han har dratt fram gitaren på nachspiel og dratt MGP låter mer enn en gang.

- Nå gleder jeg meg til å opptre i Bodø og å møte selveste Wenche Myhre. Men jeg skal kline til, for jeg liker en god konkurranse, sier han entusiastisk og har stor tro på at han sitter på en vinnerlåt.

Låtskriver Ole Olsen vant nemlig Norsk Grand Prix i 2001 med sangen «On my own» sunget av Haldor Lægreid. I 2004 var en av låtene hans nr. 1 i Australia og lå fire uker som nr. 1 på den australske topplisten. Etter dette har det totale salget av hans låter passert to millioner i inn- og utlandet. Han har også jobbet med norske artister som Morten Harket, Benedicte Adrian, Espen Lind. Nå jobbes det med utgivelser i Japan, Tsjekkia, Tyskland og Benelux med forskjellige andre artister.

- Vi håper alle som hører «Like an angel» finner samme positive følelsen i sangen som oss. Den handler om savn, men samtidig forvissningen om at den man savner er på et trygt og godt sted. Den handler også om at man må bruke tiden man har til noe positivt. Grip dagen, forklarer Ole.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.