Foto: (Erik Valestrand/Shot at Dawn)

- Drømmejobb!

Shot at Dawn skal varme opp for et av tidenes største trashmetal band. Vinn billetter til Anthrax-konserten her!

Publisert

(SIDE2): For den store masse er seksmannsstore Shot at Dawn et ukjent bekjentskap, men innad i miljøet er de bedre kjent - elsket av noen, hatet av flere - sier de selv.

Både status og negative følelser kan raskt endre seg etter at de har stått på scenen i Gamlebyen i Oslo onsdag 22. juli, som oppvarmingsband for legendariske Anthrax.

SVAR PÅ SPØRSMÅLET LENGER NEDE I SAKEN OG VINN TO BILLETTER TIL KONSERTEN (NB, det er alkoholservering på stedet, så er du under 18 år, må du eventuelt ha med deg verge.)

- Melding på Facebook
SaD har tidligere varmet opp for blant annet The Black Dahlia Murder da amerikanerne spilte i Oslo i vår, men Anthrax-konserten er den desidert største.

- Tommy i Purified in Blood sendte meg en melding på Facebook og sa han kanskje hadde en jobb for oss, dersom vi var interessert. De hadde blitt spurt selv om de kunne varme opp for Anthrax, men kunne ikke, og foreslo derfor oss til Ottar (vokalist i Haggis, som er ansvarlig for bookingen, red. anm.)

- Det var uvirkelig, og jeg trodde en stund Tommy bare tulla. Det betyr utrolig mye, og vi har i grunnen ikke helt fatta det ennå, sier Chris, gitarist i Shot at Dawn, til Side2, og kaller det en drømmejobb.

Ikke typisk band
Side2 møtte tre av bandmedlemmene før konserten, nevnte Chris, trommis Jonas og vokalist Ole. I tillegg består bandet av Espen på bass, Johannes på gitar og Jonathan på vokal.

- Det blir veldig kult, vi er ikke det typiske bandet til å varme opp for en slik konsert. Det skal bli morsomt å se hvordan publikum reagerer. Da det ble annonsert på nettforumet at det var vi som skulle spille, var det ikke en kjeft som sa noe, sier Jonas.

Vil du vinne to billetter til konserten 22. juli? Svar på spørsmålet:

I hvilken by så Anthrax dagens lys? Vinneren trekkes torsdag denne uken. (--> Konkurransen er nå avsluttet)

«Norge-musikk»
For ifølge dem selv er de ikke som tradisjonelle metaband. De karakteriserer eget band som en gjeng som liker å ha det morsomt på scenen, mens de spiller fet musikk og prøver å komme med nye saker.

- Vi er ikke som de fleste andre, vi spiller ikke Norge-musikk, sier Ole, og forklarer at Norge-musikk betyr de som spiller trash- eller blackmetal - enten eller. Chris legger til.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå.

- Vi liker å mikse litt. Vi sier selv vi spiller metal, vi liker ikke å bli satt i bås. Sjangerbetegnelser fører bare til at folk ikke gidder å sjekke ting dersom det ikke er «deres» sjanger. Så folk får sjekke ut først og så gjøre seg opp en mening, sier Jonas.

Og ifølge dem selv er det nok av dem som har gjort seg opp en mening. SaD har blitt kalt både «jævla 14is metalcore» og «deathmetal boyband».

- Det er litt moro at folk bryr seg nok til å mene noe om oss, flirer Jonas, men sier at flere folk etter konserter har vært overrasket og sagt at musikken ikke er som de trodde

De fire store
Bandet de skal varme opp for er altså Anthrax,som regnes som et av de fire store trashmetalbanda, sammen med Metallica, Slayer og Megadeath.

Bandet ble stiftet i 1981, og etter flere utskiftinger av medlemmer, ble det som regnes som den klassiske bandsammensetningen realitet i -85.

I 2005 annonserte bandet at den klassiske oppstillingen skulle gjenforenes. Når de nå besøker Norge i midten av juli, er det likevel nok en gang med nytt medlem - vokalist Dan Nelson.

Nye plater
Interessen for SaD har også vist seg i platesalskapbransjen, men i skrivende stund er en kontrakt ennå ikke spikret.

- Vi har nytt material på plass og det er interesse rundt oss, men det er mye som må ordnes før alt er på plass, sier Jonas.

Musikkvideoen til låta «In Hoc Signo Vinces» er allerede klar, og går alt etter planen, så utgir Shot at Dawn sitt andre album i høst. Det samme gjør Anthrax, da nummer ti i rekken.

- Den nye plata vår har mer tekniske låter. I tillegg har vi klart å blandet 80-talls og litt party inn i den, sier Chris, mens Jonas mener bandet generelt har blitt bedre på alle nivåer, og at det også er mye bedre lyd denne gangen.

- Og noen av de nye sangene har vi allerede spilt på konsert. Det blir nok en svært bra kveld!