Foto: Stella Pictures

Derfor brøt Marit og Marion

- Plateselskapet ville ha vampete Marion med slørete blikk, sier Asbjørn Slettemark om bruddet mellom M2M-jentene.

Publisert

(SIDE2): I portrettserien «Hele historien» på TV 2 er turen kommet til Marit Larsen og Marion Ravn. Som purunge popberter ble de store stjerner som duoen M2M.

Ville ha Marion
I programmet fortelles hele M2M-eventyret fra de første opptredener i «Midt i smørøyet» til begeistrede fans i Thailand. Og ikke minst bruddet mellom de to sammensveisede venninnene.

Akkurat da det skulle ta av for alvor for de to Lørenskog-jentene sa det stopp i 2002. De hadde akkurat begynt å turnere med countrystjernen Jewell i USA da plateselskapet Atlantic slapp bomben: selskapet ville ikke satse på M2M likevel. Men de var svært interessert i Marion.

- Det er åpenbart i ettertid at plateselskapet ville ha den vampete Marion Ravn med slørete blikk og langt hår. Mens singer/songwriteren Marit Larsen kunne få stå for seg selv i et hjørne og klunke litt på gitaren, sier musikkjournalist og Idol-dommer Asbjørn Slettemark i programmet.

Valgte lakk og lær
Noen måneder etter avskjeden med Atlantic var M2M historie. Marion kastet seg sporenstreks ut i en solokarriere. Hun landet en lukrativ kontrakt med Atlantic Records og ga ut platen «Here I Am». Ungpiken var borte og Marion lanserte seg selv som voksen rockedame i lakk og lær.

- Det virket som hun ville ta igjen for alle årene som uskyldig ungpike, sier Asbjørn Slettemark til TV 2.

- Magisk Marit
Marit Larsen holdt derimot en lav profil. Fra bruddet i 2002 hørte vi ikke fra henne før Bylarm i Stavanger i 2005. Året etter kom soloplaten «Under The Surface» som ble en braksuksess.

Asbjørn Slettemark forteller om den hemmelige konserten på utestedet Blå i Oslo:

- Da Marit satt ved pianoet og spilte sanger hun hadde skrevet etter M2M var det veldig magisk, sier Slettemark.

Hele historien ser du på TV 2 sumo.

Flere «Hele historien»:
- Suksessen splittet oss
- Jan Werner fant aldri kjærligheten
Toppløsbilder førte dem sammen

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!