Foto: EPA/Scanpix/Privat

Da Snoop røykte ut Sopranos

Musikkvideoregissør Reinert Olsen har mange elleville historier fra drømmejobben i Hollywood.

Publisert

(SIDE2): - Snoop Dogg hadde med seg en sinnsyk stor entourage på cirka tjue personer som bare satt og slappet av mens vi spilte inn videoen på taket av bygningen, ler Reinert Olsen eller Ray Kay som den internasjonale videoregissøren går under ute.

Problemet var at TV-serien «Sopranos» også ble spilt inn samme sted i New York på den tiden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Snoop og kompisene hans røyket så mye at det trakk inn i airconditionanlegget og forpestet alle de andre rommene i bygget. Så til slutt måtte den slås av og innspillingen av «Sopranos» måtte stoppes for dagen, ler musikkvideoregissør Reinert Ray Kay Olsen (30). Han har en uendelig rekke med pussige historier fra sine fire år i Hollywood.

Les alle historiene i billedkarusellen lengre ned.

Reinert lever Hollywood-drømmen som få andre. Som musikkvideoregissør og fotograf har han de siste årene jobbet med amerikanske superstjerner som Beyonce, P. Diddy, Backstreet Boys, Nick Lachey og Melanie C.

Men haugesunderen har ikke glemt hvor det hele startet og rett før jul var han hjemme i Norge for å gjøre Mira Craigs neste musikkvideo. Tusenvis av regissører prøver hvert år å få innpass på det amerikanske markedet, men Reinert klarte ved hjelp av sin helt særegne stil å fange oppmerksomheten til de stor agentene.

- Noen ganger kan det være en fordel å være nordmann her i USA. Amerikanerne og spesielt artistene kan se det som en litt eksotisk greie. Mens andre ganger kan det være en ulempe. Spesielt hvis jeg jobber med rappere som vil ha et troverdig portrett av den amerikanske ghettoen. Da kan de fort bli skeptiske til om en kar fra andre siden av kloden klarer å skildre nyansene. Men det klarer jeg jo selvfølgelig. Jeg har bodd et halvt år i Bronx nettopp for å skjønne hva de snakker om, sier regissøren.

Ble rik
Nå har haugesunderen blitt mangemillonær. Han bor og jobber i Los Angeles sammen med den anerkjente musikkvideoprodusenten Jil Hardin. De traff hverandre under innspillingen av Christina Milians musikkvideo «Say I» og har samarbeidet om mange større prosjekter siden.

Sjekk ut Ray Kays hjemmeside

Og drømmejobbene står i kø for den talentfulle regissøren. Tirsdag skal 30-åringen ha regi på den nye musikkvideoen til smørsanger Enrique Iglesias (33) og Grammy vinner Ciara (23).

Skravlet med Enrique Iglesias
- Jeg er selvfølgelig veldig spent på shooten med Enrique og Ciara. Jeg sendte inn en ide til plateselskapet som var ganske annerledes, så jeg var ikke sikker på om de ville ta sjansen. Heldigvis elsket Enrique ideen og ville prate med meg om videoen. Han er en overraskende hyggelig fyr. Han ringte og ville gjerne prate om helt andre ting mens han først hadde meg på tråden. En skulle jo tro at noen med hans suksess ville være litt blasert, men han virker veldig jordnær, forteller Ray Kay til Side2.

Videoen er til låten «Taking Back My Love» som er en duett med Enrique Iglesias og Ciara.

- Jeg har dessverre ikke lov å si noe om selve ideen, men jeg synes det er en litt annerledes video for både Enrique og Ciara. De kommer garantert til å ha mye moro under shooten. Det er en veldig enkel ide og det er ofte de enkleste ideene som blir husket, sier han optimistisk.

- Vi skal filme to dager i et luksushus med et stort crew. Jeg gleder meg og jobber døgnet rundt med planlegging nå, forteller han på telefon fra Los Angeles.

LES OG SE RAYKAYS PRIVATE MINNER FRA MØTE MED SUPERSTJERNENE:

1408

Mandag kveld kan man se Reinert i aksjon i TV 2-serien «Eventyrlige nordmenn». TV-teamet følger Olsen under musikkvideoinnspillingen til den amerikanske «Idol»-vinneren Jordin Sparks hit «One step at a time».

- Det er en vakker liten «piece» om de små, men viktige øyeblikkene i livet når du tar et lite steg fremover og vokser, forklarer han.

Sjekk ut videoen her

Det er ikke tilfeldig at det er nettopp Reinert som har blitt valgt ut som en av TV 2s eventyrlige nordmenn. Fjeldheim og Olsen har nemlig bånd som går mange år tilbake. Da Olsen var 16 år begynte han å jobbe i lokal-TV i Haugesund. Der startet også Fjeldheim, som nå er kjent som programleder i TV 2s «Fredag», «Avspark Lørdag» og den nye suksesserien «Eventyrlige nordmenn».

Bestekamerater
- Øyvind er en av mine beste kompiser, og jeg setter utrolig pris på ham. Vi hadde en plan for ti år siden. Jeg skulle bli regissør i Hollywood og Øyvind skulle få seg sitt eget program på fredags-TV på TV 2. Også var planen at jeg skulle være gjest i tv-sofaen til Øyvind, avslører Ray Kay.

- Det som er «funny» er at vi for sju år pitchet «Eventyrlige nordmenn» til TV 2 med meg som regissør og Øyvind som programleder, men den gangen ville de ikke ha serien. Men de ombestemte seg jo heldigvis flere år senere. Så da Øyvind sa han ville besøke meg i LA med TV 2s kamerateam tenkte jeg han spøkte først. Men han var seriøs så da var det bare å stille opp, ler Ray Kay.

Se programmet på TV 2 mandag kl. 20.00.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.