VERDSETTER LIVET: Christian Ingebrigtsen har rundet 40 år og artisten og komponisten setter pris på at det går han godt l livet.
VERDSETTER LIVET: Christian Ingebrigtsen har rundet 40 år og artisten og komponisten setter pris på at det går han godt l livet. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Musikk

Christian Ingebrigtsen ser på livet med nye øyne: Glemmer aldri dødsulykken

Christian Ingebrigtsen har opplevd stor suksess, men glemmer aldri dagen da fire fans ble drept. Nå feirer han og A1 sitt 20-årsjubileum med Asia-turne.

Publisert Oppdatert

2018 er et spesielt år for Christian Ingebrigtsen (41). Han feirer at det er 20 år siden hans artistkarriere startet for alvor. I 1998 ble det norsk/britiske bandet A1 dannet, som førte at karen fra Siggerud i Akershus senere nådde både norske og internasjonale hitlister.

Det markeres med en høstturné i Asia nå i oktober, med alle de originale A1-medlemmene.

– Det blir veldig stas, sier Christian til Her og Nå.

Vemodig

Sønnen til Stein Ingebrigtsen synes det er vemodig å tenke på hvordan årene har flydd av sted.

– Det er rart med milepæler, spesielt når det er runde tall. Da blir det til at man filosoferer litt rundt tilværelsen og hvor fort tiden går, og alt man har gjort og skulle ha gjort, sier Christian.

– Jeg er veldig takknemlig for at vi har fått opplevd og gjort så mye, og at vi fortsatt kan leve av å reise rundt og synge sangene våre. Det føles helt utrolig, sier Christian, som føler drømmer har blitt oppfylt.

Les også: Det store intervjuet med Christian Ingebrigtsen: - Så på mens fan kuttet seg til blods

20-ÅRSJUBILEUM: Ben Adams (f.v.) Paul Marazzi, Christian Ingebrigtsen og Mark Read i 2001, samme år som A1 fikk satt både kameratskapet og bandet på prøve da en tragisk kjøpesenterulykke inntraff i Jakarta.
20-ÅRSJUBILEUM: Ben Adams (f.v.) Paul Marazzi, Christian Ingebrigtsen og Mark Read i 2001, samme år som A1 fikk satt både kameratskapet og bandet på prøve da en tragisk kjøpesenterulykke inntraff i Jakarta. Foto: Rune Hellestad - Corbis / Contributor / Getty Images

Tragisk ulykke ble bandets største nedtur

Det var i 2001 at Christian og resten av A1 fikk kameratskapet og bandet satt på prøve. Guttene skulle opptre på et kjøpesenter i Indonesias hovedstad Jakarta. Fansen møtte opp i hopetall og situasjonen ble kaotisk. I trengselen var det ikke alle som klarte seg. Fire fans omkom.

Den tragiske hendelsen satte en støkk i A1, det var deres største nedtur.

– Helt klart, det var det. Det var en av grunnene til at vi sluttet for en lang periode, sier Christian.

– Det var en så forferdelig opplevelse, at det gjorde mye med dynamikken.

– Alt ble satt i et annet perspektiv. Før det var målet å selge mest mulig plater og ha flest mulig publikummere på konsertene. Det endret seg til at målet var at musikken skulle bety noe, at da har vi lyktes.

Selv om hverken Christian eller A1 kunne bebreides for den tragiske utfallet, har han slitt mye likevel. Det har vært mye dårlig samvittighet.

– Bare det å vite at hadde ikke vi holdt konsert den kvelden, ville de fire jentene vært i live. Det er en forferdelig tanke, sier Christian.

– Jeg vet at man ikke kan ikke tenke sånn, men det er ikke til å unngå at man gjør det likevel.

SAMBOER OG STØTTESPILLER:
Christian verdsetter Martine
Dønheim, både som samboer og
som en viktig støttespiller
SAMBOER OG STØTTESPILLER: Christian verdsetter Martine Dønheim, både som samboer og som en viktig støttespiller Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Verdsetter livet annerledes

Christian, som i sommer gjestet TV 2s «Allsang på grensen», føler han verdsetter livet og karrieren på en helt annen måte nå som han har kommet i 40-årene.

– Det å bli voksen, fører til at jeg er mer til stede og setter pris på det på en helt annen måte. Må klyper meg i armen og tenker så flott at jeg får oppleve det her.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!