Chip O' Hoi!

Britisk-norske Captain Credible har stø kurs mot toppen.

Publisert

(SIDE2): Mannen bak aliaset Captain Credible er britiskfødte Daniel Lacey-McDermott.

Han har dog vokst opp i Norge, nærmere bestemt i Trøndelag, og med sin mildt sagt spesielle Nintendo-elektronika er han i ferd med å ta landet med storm.

LYTT:Captain Credible på Myspace

På sin Myspace-side lister han opp «kaffe og annen musikk» som sine innflytelser, noe som virker plausibelt. Mannen kan i hvertfall ikke beskyldes for å stjele fra så mange andre (en far fetched referanse er muligens Aphex Twin), og aktivitetsnivået og intensiteten vitner om en skapelsesprosess i kraftig koffeinrus.

Med låttitler som «Golden Spaceship» og «Hurry Up The Cakes» og en gammel 8-bits Nintendo som trommemaskin er det tydelig at Captain Credible ikke er som andre artister.

Og kanskje er det like mye hans originalitet og sprelske framtoning som de musikalske kvalitetene som gjør han til en såpass ettertraktet liveartist bare måneder ut i karrieren. Men det betyr likevel ikke at låtene hans er uten intelligens og dybde.

Neste store opptreden for Lacey-McDermott er Bylarm i februar, og vi i Side2 varslet om guttens potensiale allrede da årets demoartister ble valgt ut tidligere i høst.

LES SAKEN: Se opp for disse på Bylarm

En artist å følge med på i fremtiden, så definitivt.

VIDEO: CAPTAIN CREDIBLE - «SHOOTING ELEPHANTS ON THE PLAINS OF SERENGETI» (LIVE)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!