ÅPEN: Bruce Springsteen er åpen om sine psykiske vansker i nytt intervju.
ÅPEN: Bruce Springsteen er åpen om sine psykiske vansker i nytt intervju. Foto: Walter McBride / Contributor / Getty Images

Underholdning

Bruce Springsteen åpner opp om kampen mot depresjon i nytt intervju

- Jeg følte meg skikkelig nede og ropte om hjelp.

Publisert

Artist og norgesvenn Bruce Springsteen (69) åpner i et nytt intervju med Esquire opp om sin psykiske helse. Han har også tidligere fortalt at han har slitt psykisk i selvbiografien «Born to Run» fra 2016, hvor han i tillegg tok opp det vanskelige forholdet med sin far og at han var «knust» fra han var 60 til han var 62, skriver The Guardian.

Rockelegenden forteller i det nye intervjuet at han har gjennomgått to følelsesmessige sammenbrudd - ett da han var 32 og ett i løpet av 60-årene.

- Jeg har kommet nært nok (den psykiske sykdommen, red. anm.) til at jeg vet at jeg ikke er frisk selv, sier han til magasinet.

Les også: Bruce Springsteen: - Jeg har hatt god nytte av medisiner

- Jeg har måttet takle mye av det i løpet av årene, og jeg går på en rekke medisiner som holder meg på rett kjøl - hvis ikke kan jeg svinge ganske dramatisk og... bare... hjulene kan stoppe opp litt. Så vi må følge med i familien. Jeg må følge med på barna mine, og jeg har vært heldig der. Det var i familien lenge før faren min, fortsetter han.

Selv om Springsteen aldri har vært innlagt på grunn av sin psykiske helsetilstand, mener han at han egentlig kanskje burde vært det.

- Alt jeg husker, var at jeg følte meg skikkelig nede og ropte om hjelp.

- Det varte i... jeg vet ikke. Når jeg ser tilbake på det nå, kan jeg ikke si det. Var det et par uker? Var det en måned? Var det lenger? Men det var en veldig dårlig periode, og det bare kom.... Igjen - DNA. Det kom fra røttene jeg har, spesielt fra farssiden, hvor jeg har måttet takle det faktum at jeg har ting inni meg som kan ta meg til ganske dårlige steder.

Faren, Doug Springsteen, slet også psykisk og ble sent i livet diagnostisert med schizofreni.

Les også: Her får Annette oppfylt Springsteen-drømmen

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!