Blokkerer platecover på Wikipedia

Brukerne reagerer på sensur.

Publisert

(SIDE2): Det tyske puddelrockbandet Scorpions skapte i sin tid furore med originalcoveret til LPen «Virgin Killer» i 1976.

Nettets vaktbikkje reagerer
Nå har coveret, som avbilder en ung, naken jente, fått Internet Watch Foundation i Storbritannia til å reagere. Siden bildet kan være ulovlig, blokkerte flere britiske nettleverandører ikke bare bildet, men også Wikipedia-siden som omhandler bandet.

Dette har rystet flere av de frivillige brukerne som driver Wikipedia.

- Å sensurere tekst er en helt ny greie. Dette er første gangen det har skjedd på en så synlig nettside, sier David Gerard til BBC.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ikke ulovlig i USA
Wikipedia-forkjemperne argumenterer for at bildet ikke er regnet for å være ulovlig i USA, siden det er brukt i kunstnerisk sammenheng (som LP-cover).

Jay Walsh, talsmann for Wikimedia-stiftelsen, kan fortelle at fjerningen av siden også ser ut til å ha fratatt tusenvis av britiske Wikipedia-brukere muligheten til å redigere artikler på nettstedet.

- Det er et stort antall brukere som har tilgangsproblemer etter dette, sier han.

Kontaktet politiet
IFW forsvarer på sin side blokkeringen, som har gjort at så mange som 95 prosent av britiske nettbrukere ikke kan se Wikipedia-siden om Scorpions.

- En leser kontaktet oss angående bildet, og vi forhørte oss med politiet før vi tok avgjørelsen om å blokkere siden, sier en talskvinne for stiftelsen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.