Avslører alt i kommende biografi

George Michael kommer ikke til å spare på kruttet i sin kommende selvbiografi.

Publisert

(SIDE2): Den britiske sangeren George Michael (44) skal ha signert en kontrakt verdt flere titalls millioner kroner for boka om sitt liv.

Markering
Forlaget HarperCollins forteller til AP at den tidligere Wham!-stjernen skriver biografien helt selv og at han ikke kommer til å holde noe tilbake.

Boka vil omhandle Michaels fra før av mye omtalte privatliv og er ventet å komme ut høsten 2009, i kjølvannet av en best of-turné som markerer popstjernens mer enn 20 år i underholdningsbransjen.

George Michael slo gjennom for alvor i 1984 med duoen Wham! og andrealbumet «Make it Big» som inneholdt kjempehiter som «Wake me up before you Go-Go», «Freedom» og «Careless Whisper».

I 1987 slapp han sitt første soloalbum «Faith», som ble en umiddelbar suksess og toppet salgslistene verden over godt hjulpet av tittellåten og «I want Your Sex».

I 1990 bestemte han seg for at nok er nok. Han var usikker på sin egen seksualitet og syntes heller ikke noe særlig om å være et forbilde for millioner av tenåringer. Han fortalte plateselskapet Epic Records at han ikke ville gjøre promo mer.

Krangling
Albumet «Listen Without Prejudice Vol. 1» fra 1990 viste en mer moden side av Michael. Samtidig klarte det aldri å nå den samme kommersielle suksessen som «Faith».

Michael nektet å promotere plata, ei heller å delta i musikkvideoene til singlene. Videoen til «Freedom90» består således eksempelvis av en gjeng kjente supermodeller som mimer låta.

Oppfølgeren «Listen Without Prejudice Vol. 2» kom aldri ut, antakelig på grunn av Michaels krangling med plateselskapet. Han gikk etter hvert til sak for å løse seg fra kontrakten, og det skulle gå seks år før han slapp sitt tredje album «Older».

Plata inneholdt singler som «Jesus To a Child», «FastLove» og «Older» og har per dags dato solgt 12 millioner eksemplarer.

Gjennom hele perioden hadde man stilt spørsmål ved Michaels seksualitet. 7. april 1998 ble han arrestert etter å bli fersket i å ha sex med en mann på et offentlig toalett i Beverly Hills. Michael fikk en liten bot og 80 dagers samfunnstjeneste. Ydmykelsen var imidlertid straff nok, og kort etter slapp han videoen «Outside» som tydelig baserte seg på hendelsen.

Åpent homo
Etter hendelsen ble Michael åpen om sin egen seksualitet og offentliggjorde samtidig sitt forhold til Kenny Goss som han fremdeles er sammen med.

I 2004 slapp han sitt fjerde ordentlige soloalbum bestående av egenkomponerte låter, siden 1996. «Patience» ble en av de raskest selgende platene i Storbritannia med 200.000 eksemplarer første uka.

Senere meldte han at «Patience» var det siste albumet han ville slippe på normal måte. I framtida ville han legge ut låtene sine på nett med en oppfordring til fansen om å gi penger til veldedighet.

Michael har ved flere anledninger vært i politiets søkelys for bruk av narkotika. Han har innrømmet at han sliter med depresjoner og at han har forsøkt å dempe problemene med Prozac og hasj.

Velhavende
I mai i fjor ble han nok en gang dømt til samfunnstjeneste for å ha kjørt under ruspåvirkning. Han fikk samtidig kjøreforbud i to år.

I 2006 slapp han samlealbumet «Twenty Five» for på markere sine 25 år som artist. Og etter 28 år kommer altså selvbiografien.

Michael regnes blant Storbritannias 10 rikeste musikere med en estimert formue på nærmere en milliard kroner.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!