16 år og Norges hip-håp

- Det er virkelig ikke mulig, han er jo bare 16 år, var gjennomgangsmelodien blant publikum da unggutten A-Lee tro til.

Publisert

(Stavanger/SIDE2): Det gror godt i hiphop-Norge og det rappes snart i hver en liten avkrok av landet. Men skal vi tro på ekspertene og publikum kommer det noe magisk fra Årvoll i Oslo.

Redaktør Asbjørn Slettemark i Faro Jornalen og musikksjef Håkon Moslet i NRK P3 er bare noen av dem som hadde Cam'N A-Lee høyt på listen over «must see» på årets by:Larm.

P3 kåret i sommer Cam'N A-Lee som består av rapperne Cam, A-Lee og Dj SoulShock til månedens «Urørt». Og etter responsen å dømme på Atlantic Hall i Stavanger torsdag kveld blir dette et viktig navn å følge med på fremover.

- Det er virkelig ikke mulig, han er jo bare 16 år, gjentok publikum og ristet på hodet under hele konserten. Det var A-Lee de snakket begeistret om.

Diskuter hip hop og annen musikk her

Debut
Rapperne jobber for tiden med debut Ep og målet er intet mindre enn å lanseres i utlandet.

- Det er viktig for oss at albumet har internasjonal standard. Vi er nemlig helt sikre på at dette er «meant to be», sier rapperne til side2.no.

Guttene skriver tekstene selv og henter beatsene fra ulike produsenter i tillegg til at A-Lee mekker litt hjemme.

- Vi skriver om ting vi ser og opplever. Det er ikke politiske tekster, vi prøver heller være morsomme og leke med ord.

Sjekk hva musikkfolkene digget første kveld på by:Larm

Som en dagbok
Det er som terapi rett og slett, som å lese dagbøkene våre, innrømmer Cam.

- En blanding av hard rap og sjarm er det vi prøver å formidle, sier A-Lee som tror det er mer publikumsvennlig når de ikke skremmer folk.

De skal blant annet ha med en rap på iransk, A-Lees morsmål. Og det betyr at Cam må øve natt og dag.

- Jeg har aldri gjort dette før, men jeg har språkøre så det er ikke noe vanskelig, sier han.

Gutta mener at det som er forskjellen på de og andre norske rappere er at de er unge og sultne. De synes ofte norske artister lanseres altfor tidlig i utlandet.

- Hvis det ikke er bra nok blir en stemplet og og glemt. Det er viktig å skape seg et navn først, sier A-Lee.

«Beef» er et velkjent begrep i hiphopkretser og det betyr at en ligger i fiendskap med noen andre rappere.Heller ikke her har gutta i Cam`N A-Lee tenkt å ligge på latsida.

- Det er to norske rapgrupper som har god grunn til å være redde når Ep'n kommer, sier rapperne og antyder at dialekt spiller inn.

«Classy» damer
En heit musikkvideo er viktig når en slipper en singel og gutta i Cam'N A-Lee har allerede begynt å planlegge dette. De har ideene til to musikkvideoer klare.

- Men vi har et problem fordi den ene videoen har ingen låt ennå, skjønner du, ler de.

Og i motsetning til de klassiske hiphop-videoen med dyre biler og heite damer lover disse ungdommene en annen stil.

- Damene i våre videoer skal være «classy» , bedyrer den 16-årige rapperen A-Lee som mener han ikke lever som andre gutter på sin alder fordi han har opplevd mye mer. Han mener han er nærmere 20 år til sinns.

Mor inspirerer
De unge guttene inspireres blant annet av mødrene sine. A-Lee forteller at han har et svært tett forhold til mamma og han kan snakke med henne om alt. Mødrenen støtter gutta hundre prosent og da de opptredde på Norwegian Hood kledde damene seg ut som fjortiser og stilte opp på konsert.

Men det er flere enn mamma som inspirere. Siden de er såpass unge har de naturligvis blitt påvirket av norske rappere.

Tommy Tee er en legende i A-Lees øyne, og han har hatt det som et personlig mål å få jobbe med den kjente produsenten. I tillegg er han stor fan av Son of Light. Cam derimot føler seg nærmere rapperne i Madcon og Equicez.

Timbuktu
Cast, Warlocks, Karpe Diem var noen av de andre som stod på scenen under torsdagens hiphop-konsert, men kveldens høydepunkt var utvilsomt svenske Timbuktu.

Stemningene stod i taket og publikum skrek med på låtene. Men det ble ordentlig dårlig stemning da arrangørene skrudde av lyd og lys fordi de mente han hadde spilt for lenge. Pipekonserten ville ingen ende ta og gutta hausset opp stemningen så godt de kunne. Og til slutt ga arrangørenen seg og lot de få spille litt til.

Timbuktu var kjempefornøyd til tross for at han skulle ønsket lyden hadde vært høyere og konserten lengre.

- Det var fett, det er alltid fett å spille i Norge for publikum er så entusiastiske her. Også liker de jo Timbuktu, sier den populære svenske rapperen til side2.no.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.