Vet du forskjellen på økologisk og organisk?

Velg produkter som hverken skader deg eller miljøet.

Er du forvirret over alle disse # grønne” begrepene? Du er nok ikke den eneste.

Mange ønsker å leve grønnere, men i den enorme jungelen av mat-, pleie- og skjønnhetsprodukter er det ikke alltid like enkelt å vite hva en bør velge.

iStock_000087542777_Small

Vi tok en prat med Birgitte Magnussen, bloggeren og forfatteren av boken Renere liv. Hun er også livsstilsveilederen på den norske økologiske parfymeriet på nett: PureSkin.

p4

Hva er egentlig økologiske produkter?

– Økologiske produkter er fremstilt uten bruk av kunstgjødsel eller sprøytemidler. Sertifiserte økologiske produkter skal ikke være testet på dyr og må produseres etter miljøvennlige og bærekraftige prinsipper og med biologisk nedbrytbare råvarer.

Økologisk og grønn. Hva legger du i disse begrepene og er det en forskjell mellom organisk, økologisk og naturlig?

– Her blir vi ofte litt forvirret på grunn av det engelske ordet for økologisk, som er “organic”. “Grønn” og “naturlig” er løse begreper som kan brukes uavhengig av innhold, og mange produsenter benytter seg av dette for å såkalt “grønnvaske” produktene sine, og få oss til å tro at de inneholder renere og tryggere ingredienser enn det de gjør.

PureSkin fører produkter fra anerkjente leverandører, som ikke er testet på dyr.

Hva med å benytte seg av økologisk og naturlig solpleie denne sommeren?

PicMonkey Collage121

MineralSport SPF 35 Citrus Mimosa – Classic Face SPF 30 Cucumber MoisturizerRadical Recovery After-Sun LotionMineralFace SPF 20 Lotion Tinted Rose

Birgitte forklarer at økologiske produkter er fremstilt uten bruk av sprøytemidler, kunstgjødsel og andre kjemiske stoffer. Vil du være på den sikre siden – se etter sertifiseringsmerking.

Organisk betyr faktisk kun at noe er nedbrytbart i naturen og har ingenting med begrepet økologisk å gjøre.


Vi er det vi smører oss med

Som fast skribent for Matmerk.no, og bloggredaktør og skribent for PureSkin.no’s blogg the PURE blog, har Birgitte stor kunnskap og lidenskap for de gode, rene produktene.

Som alle kvinner, er det enkelte produkter hun er mer glad i enn andre.

– Min hjemmelagede ansiktsolje klarer jeg meg ikke uten, forteller Birgitte.

På bloggen kan du lese mer om hvordan oljer kan gi deg en mer balansert og frisk hud.

pure


Foto: Blog. PureSkin ()

Forventer vi å se en glødende og frisk hud, er vi nødt om å vite hva vi klapper inn i huden. En stor del av det vi smører oss med trekkes inn i kroppen og dermed er det desto viktigere å ha kunnskap om produktene vi bruker.

Forstå hva du utsetter huden for

– I konvensjonelle produkter brukes det mengder med kjemikalier – mange av dem med bevist skadelige effekter. Dermed smører vi oss inn med både hormonforstyrrende, allergifremkallende og potensielt kreftfremkallende kjemikalier på daglig basis. I tillegg støtter man da en industri som heller ikke er særlig miljø- eller dyrevennlig, forteller Brigitte.

Ved å velge økologiske produkter bidrar du til å styrke hudens naturlige egenskaper, samtidig som du skåner kropp og miljø.

Pureskin kan du velge mellom anerkjente merker som May Lindstrom Skin, Coola, Chocolate Sun, Karmameju, Odacité, Oskia eller One Love Organics m.fl.  På nettbutikken som vi kan også kalle for “den organiske baren”, finner du også utvalgte bøker og tilbehør som kan hjelpe deg på vei til en grønnere hverdag.

Dette er Birgittes favoritter:

pure3

Deodorant fra Schmidt’s,  Living Luminizer fra RMS Beauty,  Rougefra Kjær Weis

Les mer om økologiske produkter på PureSkin.

LES OGSÅ