Slik tar du vare på huden i vinter

Her er ekspertenes råd til vakker vinterhud.

Kjennes ansiktshuden stram og tørr?

Du er ikke alene. Mange opplever at tørr inneklima, kulde og lite dagslys fører til en dvassen og tørr vinterhud. Bruker du i tillegg feil produkter, vil ikke huden kunne bygge seg opp og bli bedre. Vi har tatt en prat med KICKS skjønnhetsekspert Julia Knutsson om hennes beste tips til en vakker vinterhud.

 – Når det blir kaldere ute, påvirker det huden vår i stor grad. Luften blir tørrere både ute og inne, og det blir også huden vår. Derfor er det viktig at vi tilpasser våre hudpleierutiner etter den årstiden vi befinner oss i og etter hvordan huden vår reagerer på klimaet. 

Tilpass pleie til hudtype

– Akkurat som ved alle andre måneder, bør man tilpasse hudpleien etter hvilken hudtype man har. Dersom man har kombinert til fet hud, vil jeg ikke anbefale å bruke kremer som er oljebaserte. Man bør heller velge en krem som tilfører mye fukt uten å være oljebasert. 

Untitled-1

 Fra venstre: CliniqueMACBobby BrownCliniqueElisabeth ArdenWeleda

– Om man derimot har en tørr og sensitiv hud, bør man absolutt velge en oljebasert krem, for å tilføre ekstra fukt og beskytte huden mot klimaet, forteller Julia.


En regel for sunn og glødende hud

Dessverre finnes det ingen magisk tryllestav som på 1-2-3 tryller bort tørr hud, men det er mye du kan gjøre for å få gløden tilbake før våren.

–  Du er nødt om å tilføre huden mer fuktighet, forteller skjønnhetseksperten.

0716170172712

Skin Salve styrker hudens barriere og beskytter mot miljømessige påvirkninger og hjelper huden til å reparere seg selv.
Den næringsrike og konsentrerte formelen inneholder ekstrakt av sheasmør, bivoks, gulerot og lakris som fuktmetter huden og fungerer som en “” bandasje”” og styrker hudens naturlige reparasjonsprosess.

– Man kan ikke gi huden for mye fukt!! Gå «all in» med fuktighetskremer, fuktmasker og fuktighetsserum. Til og med kombinert og fet hud trenger fukt, legger hun til.

2

Fra venstre: WeledaLancomeCliniqueDr. HauschkaEstelle&ThildKiehls – Elisabeth Arden

3 produkter du bør eie

888

Du har sikkert baderommet fult av titals pleie- og skjønnhetsprodukter, men er det egentlig nødvendig? Eller rettere sagt – eier du riktig produkter som huden din trenger?

Julia mener enhver kvinners skjønnhetsmappe bør inneholde en fuktighetsmaske, en næringsrik dagkrem, samt en mist for å friske opp ansiktet og tilføre huden fuktighet utover dagen.

Her kan du se etter produkter tilpasset din hud!


LES OGSÅ