Du kan påføre opptil 200 kjemikalier i ansiktet hver dag

Endelig en norskdrevet butikk som fremmer økologisk og naturlig livsstil.

Det er ikke lenger en trend å kjøpe økologiske produkter, både når det kommer til kosmetikk og matvarer. Dette har nå blitt en bevegelse som setter krav til store produsenter og resten av samfunnet. Som mennesker og forbrukere har vi heldigvis blitt mer opptatt av å vite hva vi klapper inn i huden og hva vi putter i munnen. Vi søker kunnskap om produktene vi bruker og lærer raskt at naturlige og økologiske produkter er den riktige veien å gå.

Hvis du vil lære mer om “Green Living” finner du flere bøker HER.

En lidenskap for en renere hverdag

Lene Jahren har alltid hatt en genuin interesse og lidenskap for økologisk hudpleie og livsstil. Under sin første graviditet gikk det opp for henne hvor mye kjemikalier vi faktisk omgir oss med.

2

Gründeren av PureSkin, Lene Jahren.

I sin reise mot en renere hverdag fikk hun oppfylle en drøm som hun nå deler med andre.

– Jeg har fra starten hatt et mål og ønske om å introdusere og gjøre rene, helsefremmende produkter tilgjengelig for det norske markedet.

PureSkin har vokst seg fra å være det Lene kaller «kjøkkenbasert enkeltkvinnesbedrift» til en etablert og populær nettbutikk i stor vekst. Medier har fått snusen på den norsk-etablerte butikken og flere av produktene de fører har blitt omtalt og anbefalt i store medier.

1

Reisen fra 2013 til nå har vært lærerik og spennende, samtidig som det ikke alltid har vært lett å starte noe fra bunnen av. Den unge gründeren er ikke i tvil om at drømmen har vært verdt hver eneste søvnløse natt.

– Det en kontinuerlig kamp å stå opp imot de store, etablerte aktørene som etter hvert også har sett potensiale innenfor grønn og økologisk skjønnhetsprodukter, og som utfordrer oss på pris og med tilsynelatende «grønne produkter». Slike utfordringer kan være til bekymring, men også til inspirasjon, og heldigvis er jeg velsignet med svært mange positive og lojale kunder som ikke går av veien for å gi utrolig gode og hyggelige tilbakemeldinger, forteller Jahren.

Det økologiske parfymeriet på nett fører produkter til hud, kropp, hår, sminke i tillegg til kostholds-produkter.

Lene anbefaler

Lene gjør selv research for å finne og knytte seg til produsenter og samarbeidspartnere som hun kan gå god for, og være trygg på å tilby kun det beste til sine kunder.

Hennes must have produkt er Schmidt’sDeodorant.

Untitled-1

Deodorant: Bergamot + Lime | Fragrance-Free | Deodorant Cream | Ylang-Ylang + Calendula Deodorant Stick | Lavender + Sage | Bergamot + Lime Deodorant Stick |

Mediene har den siste tiden florert med skrekkbilder av hva deodoranter kan gjøre med den sarte underarmshuden. Vanlig deodoranter inneholde en rekke skadelige stoffer og Lene anbefaler derfor at du velger giftfritt produkt.
Her finner du deodoranter laget av 100 % naturlige ingredienser.

Glød til huden

Det er ikke overraskende at et av de mest populære produktene for tiden er en nydelig highlighter.

3

Vil også du få den vakre gløden til J.Lo uten å presse utallige kjemikalier inn i huden, kan du prøve denne bestselgeren fra RMS.

Et annet fantastisk produkt er Calm balmen fra Karmameju. Er du på utkikk etter et ” alt i ett produkt” kan denne være verdt 129 kroner. Denne balmen er både en fuktighetskrem, after shave, after sun, massasje- og bleiesalve for babyer og brystsalve for ammende mødre i ett!

– For meg er «green beauty» en livsstil og en filosofi hvor vi skal kunne sminke oss, lukte godt, ha skinnende hår og glødende hud, uten å måtte gå på kompromiss med vår helse eller miljøet.

Dropp kjemikalier

– Om jeg skal trekke frem noen spesielle merker som jeg kanskje synes utmerker seg litt ekstra for tiden, må det være Josh Rosebrook og RMS Beauty, forteller Lene.

Josh Rosebrook har supereffektive og rene hårprodukter med et maksimalt antall botaniske ekstrakter og aktive ingredienser. Alle ingrediensene er helt organisk, sertifisert økologisk og/eller villhøstet.

Untitled-2

Hva med en stylingkrem som gir næring til hodebunnen og gjør at håret vokser seg tykt og sterkt.

På The PURE blog kan du lese om hvor ofte du faktisk skal vaske håret.

Sminken til RMS Beauty har imponert Lene. Med tanke på at huden er vår største organ og det du påfører på huden kan faktisk måles med en blodprøve, bør flere ta et bevisst valg og skifte til naturlig sminke.

IMG_9486-1


Foto: (PureSkinBlogg)

RMS Beauty tilbyr økologiske sminkealternativer som ikke forandrer måten kvinner sminker seg på, men produktene bidrar til å reparere huden. Istedet for å legge lag på lag med kjemikalier i ansiktet for å dekke til problemer, kan grønne produkter som dette hjelpe din hud, kropp og ikke minst miljøet.

Ta en titt inn på PureSkin.no -Organic Beauty Bar og blad deg gjennom økologiske og grønne produkter.

LES OGSÅ